Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

HÄRMÄLÄNRANNASSA rantareitille pääsee Viimankadun päästä. Kuvan aidat on nyt poistettu. Pirkkalan päässä reitti tulee Pereentielle Varsikujan risteykseen.

Härmälänsaaren ja Pereentien välille vuosia odotettu rantareitti on otettu käyttöön. Tampereen kaupunki rakensi väylän kesän aikana, mutta suojatien puuttuminen Pereentien yli reitin Pirkkalan puoleisessa päässä esti avauksen. Nyt suojatie on kunnossa ja reitti avattu.
Vaikka osa rantareitistä sijaitsee Pirkkalan puolella, Pirkkala ei ole osallistunut väylän rakentamiseen muutoin kuin suojatien tekemällä.
Rantareitti on osa Härmälänrantaan suunniteltua Aaretti Niemisen puistoa.
Puistoon on tarkoitus rakentaa myös uimaranta laitureineen. Uimarantaa joudutaan kuitenkin vielä odottamaan, sillä  sen toteuttamiseen ei ole tulossa rahaa Tampereen kaupungin ensi vuoden budjettiin.
Viehättävä osa itäistä Aaretti Niemisen puistoa on vanha omenatarha, joka säilytetään ja kunnostetaan. Omenatarha istutettiin aikoinaan Härmälänrannassa toimineen Valtion lentokonetehtaan patruunan huvilan puutarhaan.
Koko puisto on saanut nimensä lentokonetehtaan hissiosaston johtajana toimineen Aaretti Niemisen mukaan.  Koelentäjänäkin lentokonetehtaalla työskennellyt DI Nieminen tunnettiin huimapäänä, joka jossakin vaiheessa oli lentänyt Viri-koneella jopa Hämeensillan ali.