Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Syyslomaviikolla kannattaa suunnata Nuoliala-keskukseen, joka avattiin elokuussa koulujen alkaessa. Nuoriso-ohjaaja Janne Juola ja koulunuorisotyöntekijä Sanni Karjalainen näyttivät tuolloin, minkä Nuolialan koulun oven takaa nuorisotilat ja kirjasto löytyvät.

Ensi viikolla on syyslomaviikko. Pirkkalasta löytyy monenlaista tekemistä niille lapsille ja nuorille, jotka eivät lähde lomailemaan kotikunnan ulkopuolelle.

Maanantaina 14.10. kunnan nuorisopalvelut ja kirjasto järjestävät Nuoliala-keskuksessa Manga ja Anime -teemapäivän lapsille ja nuorille. Ohjelma käynnistyy kello 15.30 aiheeseen sopivalla elokuvalla. Illan ajan kirjastossa on esillä aiheeseen liittyvää kirjallisuutta ja ohjelmaa.

Tiistaina 15.10. Nuolialan koulun liikuntasalissa on kello 16-18 tarjolla toiveliikuntaa kolmasluokkalaisista 17-vuotiaisiin ja keskiviikkona 16.10. Nuoliala-keskuksessa lapsille ja nuorille ohjattua kynsien lakkaamista ja koristelua kello 15 lähtien.

Keskiviikkona 16.10. kello 15-18 kunnan liiikuntapalveluiden Perheet penkistä -hanke liikuttaa koko perhettä Syysloman suuret perhetemppuilut -tapahtumassa vapaa-aikakeskuksessa. Tekemistä on luvassa temppuradalla, pomppulinnassa ja erilaisissa liikuntapisteissä. Lisäksi lajipisteissä voi tutustua perhelentikseen, voimisteluun ja salibandyyn. Tapahtumaan on vapaa pääsy, eikä siihen tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Lapsilla on oltava aikuinen mukana ja salissa temppuillaan paljain varpain.

Torstaina 17.10. kello 17 on vuorossa lasten ja nuorten sarjakuvatyöpaja Nuoliala-keskuksessa.

Nuorisopalvelut järjestää pirkkalalaisille nuorille nuorisokeskus Marttisessa Virroilla syyslomaleirin 14.-16.10. ja perjantaina 18.10. retken laserpelien maailmaan Megazoneen Tampereelle. Sekä leiri että Megazone-retki ovat täyttyneet osallistujista.

Syyslomalla kannattaa suunnata myös kunnan nuorisotiloihin, joissa saattaa olla yllätysohjelmaakin. Nuoliala-keskus on avoinna maanantaista torstaihin kello 15-19 sekä Nasta perjantaina ja lauantaina kello 17-22 ja sunnuntaina kello 17-21. Nastaan pääsevät seiskaluokkalaiset ja heitä vanhemmat nuoret.

Pirkkalan seurakunnalla on myös luvassa yhteistä tekemistä perheille syyslomaviikolla. Perheiden pajaillat pidetään tiistaina 15.10. ja torstaina 17.10. kello 17-20 kauppakeskus Veskan Kapsäkissä. Tiedossa on yhdessäoloa, leikkiä, pelailua ja iltapalaa.