Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

KARANTEENI-duo Hate Konttinen (oik.) ja Kalle Kääriäinen esiintyy huomenna Pirkkalan keskustassa pidettävässä Asunnottomien yö -tapahtumassa. Mukana on myös Ronja. Maksuton soppatykki ja tarjoilut lämmittävät kylmässä illassa.

Pirkkalassa Suupantorilla vietetään torstai-iltana ohjelmallista Asunnottomien yötä. Luvassa on muun muassa musiikkia ja puheita, kohtaamisia ja yllätyksiä. Tapahtuman avaa pormestari Marko Jarva ja juontaa Jorma Schukoff. Sana on vapaa kaikille ja omat terveisensä päättäjille voi jättää paikan päällä. Illan musiikkitarjonnasta vastaavat Karanteeni Duo ja Ronja. Myös Riesa-Pelle on mukana menossa torilla.

Tapahtumakävijöille on tarjolla hernekeittoa soppatykistä sekä kahvia ja pullaa. Tarjoilut ovat kaikille maksuttomia. Tarvitseville on jaossa lapasia, sukkia, lämpimiä takkeja ja hygieniatarvikkeita sekä leipää ja muita elintarvikkeita. Torilla on etsivän nuorisotyön teltta, missä kerätään terveisiä päättäjille. Kirjasto on auki lämmittelyä ja sivistystä varten kello 21 asti.

Suomessa on vuodesta 2002 alkaen vietetty YK:n kansainvälistä päivää köyhyyden poistamiseksi Asunnottomien yön merkeissä.  Asunnottomien yö on yksi suurimmista sosiaali- ja terveysalan vuosittaisista mielenilmauksista. Vuoden 2019 teemana on ”Varjojen naiset”. Eri puolilla Suomea järjestettävissä tapahtumissa halutaan nostaa esiin asunnottomat naiset; ei kauhistellen tai surkutellen, vaan ylös nostaen.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä EHYT ry ja Elopilkku ry/Pirkkalan Elokolo, Pirkkalan seurakunta, SPR Pirkkalan osasto, Pirkanmaan Kuluttajat ry ja Pirkkalan kunta.

Asunnottomien yö to 17.10. klo 18-21 Suupantorilla Pirkkalassa. Lue lisää Pirkkalaisen näköislehdestä.