Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

ARTO Järvinen toteuttaa juhlavalaistuksen Pirkkalan kirkon ulkoseinille ja pihaan kirkon 25-vuotisuuden kunniaksi. Kuvassa kirkon normaali iltavalaistus.

PIRKKALAN kirkko täyttää 25 vuotta. Sen kunniaksi kirkon ulkoseiniä valaistaan värivaloin lauantaista alkaen. Niitä sopii mennä ihmettelemään iltakävelyllä. Myös pihalla, sisällä ja kellotornissa nähdään juhlavalaistusta vaihdellen eri päivinä.
Valot toteuttaa pirkkalalainen Arto Järvinen.
– Luvassa on värivaloja niin kirkon ulkoseinälle kuin sisäpihalle kello 17 ja 21 välillä, Järvinen kertoo.
Ensimmäiset valot syttyvät kirkon seinälle lauantaina pyhäinpäivänä ja ovat nähtävissä kuntakeskuksen ja Ratsutilantien puoleisilla seinillä.
– Pyhäinpäivän henkeen valot ovat lauantaina hartaammat. Siitä siirrytään kirkkaampaan, Järvinen kertoo.
Jo perjantaina kirkon piha ja kirkkosali on valaistu elävin valoin ja sisällä pidetään kynttiläkonsertti.
Sunnuntaina Järvisen toteuttamat valot syttyvät kirkon sisäpihalle eli kellotornin puolelle. Maanantaina valot ovat jälleen nähtävissä keskustan puoleisilla kirkon seinillä.
Tiistain Meidän kirkko 25 -illassa kirkkosalissa kuullaan Lux Aeterna -urkuteos, jonka Järvinen valaisee värein.

Pirkkalan kirkko 25 vuotta. Kynttiläkonsertti pe 1.11. klo 19. La 2.11. - ma 4.11. valaistuksia eri puolilla kirkkoa. Ti 5.11. Meidän kirkko 25 vuotta -ilta (18.30 kahvit, 19 Lux Aeterna -valo-urkuesitys, Tuula Lehtisen taideilta)