Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PIRKKALAN talouteen halutaan tasapainotusta veronkorotuksella. Talous ei onneksi ole ihan yhtä huonossa kunnossa kuin tämä keskustaremontin alta paraikaa purettava kunnantalo.

Pirkkalan kunnanhallitus esittää ensi maanantaina kokoontuvalle valtuustolle, että kunta nostaisi tuloveroprosenttinsa 20,5:een. Pormestari Marko Jarvan (kok) pohjaesitys oli, että tuloveroprosentti säilyisi 20:ssä.
Kunnanhallituksessa maanantaina Janika Lanne (sd) esitti korotusta ja hänen kantansa voitti pormestarin esityksen äänestyksessä luvuin 6-5.
Veronkorotuksen kannalla olivat demarien Janika Lanne, Jouko Karppanen ja Helena Pulkkinen, vihreiden Teppo Hoikkala ja Arja Rinneaho sekä kristillisten Riitta Kuismanen.
Pormestarin esitystä  verojen ennallaan pitämisestä kannattivat kokoomuksen Jukka Alamäki ja Mika Hakkarainen, keskustan Raili Naskali ja perussuomalaisten Harri Vuorenpää.
– Tällä korotuksella saamme taloutemme tasapainoon ja veroaste pysyy silti seutukunnan alatasolla. Kuluvasta vuodestakin on tulossa selvästi tappiollinen, Lanne perustelee.
Mikäli Tampere päättää korottaa verojaan, on seudun useimpien suurten kuntien tuloveroprosentti ensi vuonna 20,5.
Lanne muistuttaa, että pormestari ei ole vielä julkistanut talousarvioesitystään.
– Esimerkiksi koulukeskuksen saneerauksesta ei ole päätöksiä. En tiedä onko se ensi vuoden budjetissa. Katsotaan sitten kulupuolta, jos tämä ei riitä, Lanne toteaa.
Veroprosentista on odotettavissa ratkaiseva äänestys ensi maanantaina Nuolialan koululla pidettävässä valtuuston kokouksessa.