Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

SOLJAN lastentalon rakennustyöt alkoivat lokakuussa. Varhaiskasvatukseen ja pikkukoululaisille tarkoitettu rakennus näkyy Pirkkalan talousarviossa yhteensä 9,5 miljoonan euron investointina tänä ja ensi vuonna.

Pirkkalan kunnanhallitus päätti tiukan äänestyksen jälkeen esittää valtuustolle, että Pirkkala siirtyisi vuoden alusta 20,5 prosentin tuloveroon. Valtuusto päättää tulevan vuoden veroprosentin ensi maanantaina.

Kunnanhallituksessa pormestari Marko Jarva (kok) esitti jatkamista nykyisellä 20 prosentin tuloverolla. Kunnanhallitus kuitenkin päätti äänin 6-5 esittää puolen prosentin korotusta. Korotusesityksen teki Janika Lanne (sd) ja sitä kannattivat sosiaalidemokraattien, vihreiden ja kristillisdemokraattien edustajat. Jarvan esitystä nykyverolla jatkamisesta tukivat muut kokoomuslaiset sekä keskustan ja perussuomalaisten edustajat.

– En kannatta veronnostoa, koska se vie mielestäni katseen pois siltä tosiasialta, että Pirkkalan on joka tapauksessa tehtävä säästöjä pitkällä tähtäimellä, Jarva sanoo.

– En pidä puolen prosentin veronnostoa sinänsä mörkönä, mutta se ei korjaisi pitkällisempää talouden rakenteellista ongelmaa.

Janika Lanne totesi viime Pirkkalaisessa, että korotus tasapainottaisi Pirkkalan talouden. Ilman korotusta Pirkkala tekisi ensi vuodelle alijäämäiset talousarvion.

– Pitää paikkansa, että korotuksen tuomat kaksi miljoonaa auttaisivat tekemään ensi vuodelle nollatuloksen. Mutta mitä ensi vuoden jälkeen, uusi korotusko? Muitakin toimia tarvitaan, Jarva toteaa.Jarvan mukaan puolueiden kesken on Pirkkalassa veronkorotusesityksestä huolimatta ollut yksituumaisuutta siitä, että menoja on saatava kuriin tulevaisuudessa. Hän aikoo nostaa asian esiin, oli valtuuston päätös maanantaina mikä tahansa.

– Tammikuussa esitän perustettavaksi valiokunnan, joka paneutuisi tulevaisuuden talousohjelmaan. Siihen tulisi jäseniä jokaisesta poliittisesta ryhmittymästä. Talousohjelmaa valmistellaan myös viranhaltijatyöryhmissä, joiden työskentely on jo käynnistynyt.

Veroasiaa pohdittiin torstaina ns. valtuuston ennakkotapaamisessa.

– Näyttää siltä, että valtuustossa äänestetään ja tuloksesta tulee täpärä. Itse aion äänestään veronkorotusta vastaan, Jarva sanoo.