Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Juho Haapala oli tyytyväinen, kun hän sai tilaamansa paketin Partolan postista maanantaina postilakosta huolimatta. S-marketin postipisteellä häntä palveli Neea Tiainen.

– Toivottavasti kirje menee perille, mietti Niina Korobeinikova Pirkkalan postissa S-marketilla maanantai-iltapäivänä.
Korobeinikova oli kuullut lakosta edellispäivänä, mutta lähti silti toiveikkaasti lähettämään kirjettään.
Maanantaina alkanut postilakko voi kestää jopa neljä viikkoa, ja se koskee noin 9000 työntekijää.
Lakko vaikuttaa eniten kirjeiden, aikakauslehtien ja postin kautta tulevan mainospostin jakeluun.
Mikäli lakko pitkittyy, esimerkiksi lakon aikana lähetettyjä kirjeitä saattaa tipahtaa postiluukuista jopa vasta tammikuun puolella.
Sen sijaan osa paketeista kulkee normaalisti, mutta osassa voi olla useampien päivien viiveitä.
Lakon aikana postin palvelupisteet ja pakettiautomaatit toimivat normaalisti. Lakko ei myöskään vaikuta sanomalehtien varhaisjakeluun.
Myös Pirkkalainen-lehti jaetaan lakon aikana normaalisti lukuun ottamatta Postin kautta jaettavia tilattuja lehtiä, joita on pari sataa.

Kirjepostin viivästymisellä tai totaalisella stopilla on monia vaikutuksia yritysten ja julkisten palveluiden toimintaan. Pirkkalainen-lehti lähettää laskunsa lakon aikana sähköpostilla ilmoitusasiakkailleen. Lakko voi innostaa myös rikollisia lähettämään huijauslaskuja, joten pienenkin epäilyksen herätessä kannattaa laskun todenperäisyys varmistaa esimerkiksi puhelimitse.

Pirkkalan kunta on päättänyt muuttaa laskuihin maksuehdoksi 30 päivän maksuajan postilakon ajaksi, koska laskut voivat saapua myöhässä. E-laskut ja verkkolaskut kulkevat normaalisti.
Terveyspalveluissa potilaille normaalisti postitettavat asiakirjat, kuten lähetteet ja maksusitoumukset, voi Pirkkalassa noutaa terveyskeskuksesta kahdeksan päivän kuluttua asioinnista, ellei lääkärin tai hoitajat kanssa ole toisin sovittu.
Tampereen yliopistollisesta sairaalasta ei lähetetä lakon aikana kutsukirjeitä ja laskuja.
Kutsukirjettä odottavien kannattaa seurata puhelintaan, sillä Taysin yksiköistä otetaan puhelimitse yhteyttä näihin asiakkaisiin.
Kela ja TE-palvelut suosittelevat hakemusten ja liitteiden toimittamista lakon aikana verkkopalveluiden kautta.
Monet paperilaskuja käyttäneet pienyritykset joutuvat nyt miettimään ankarasti, kuinka saada laskunsa perille.