Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

RATIKKA aloittaa liikennöinnin Tampereella 9. elokuuta 2021, jolloin Keskustorilla näyttää tältä. Pirkkalan ja lähikuntien osalta on menossa linjausten kartoitus ratikan mahdollista tuloa varten.

Kunnanhallitus valitsi maanantaina kaksi linjausvaihtoehtoa Pirkkalaan suunniteltavan raitiotien jatkosuunnitteluun.
Tampere, Pirkkala, Kangasala ja Ylöjärvi ovat laatimassa yleissuunnitelmaa raitiotien laajentamiseksi Tampereen sisällä ja naapurikuntienkin puolelle.
Pirkkala pudotti esillä olleista kolmesta vaihtoehdosta pois Suupantien kautta kulkevan ratikan. Syynä on, että joukkoliikenneterminaali ja päätepysäkki eivät mahdu Suupantorille.
Jäljelle jääneet vaihtoehdot ovat päätepysäkki terveyskeskuksella tai keskustassa Naistenmatkantiellä, josta Pirkkala haluaa selvittää myös raiteiden jatkomahdollisuuden kauemmas kohti Turria.

Turrin suuntaan jatkuva linja on uusi avaus. Pirkkalalla on sinne suunnittelussa ja tekeillä isoja asuinalueita.
Pirkkala pitää Naistenmatkantietä parempana päätepysäkin paikkana kuin terveyskeskusta. Se mahdollistaisi keskustan laajenemisen kohti Pyhäjärveä.
Terveyskeskukselle ulottuvan ratikka puolestaan saavuttaisi parhaiten palvelut ja siitä raitiotietä olisi helpoin jatkaa lentoasemalle.
Lopullinen yksi reittivalinta tehdään lokakuussa.

Lue lisää ratikkauutisia ke 20.11. näköislehdestä ja printti-Pirkkalaisesta.