Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PIRKKALA on ratkaisemassa koulujen tilatarpeet kuntakeskukseen rakennettavalla suurella kampuksella. Rakennukseen tulee opetuksen lisäksi tulee tiloja myös päivähoidolle, kulttuurille ja muulle iltakäytölle.

Pirkkalan valtuuston on määrä päättää ns. Kasvun kampuksen rahoitustavasta joulukuussa. Kunnanhallitus hyväksyi viime maanantaina kampuksen hankesuunnitelman. Väistötiloissa nyt toimivan Suupanniityn yläkoulun ja Naistenmatkan alakoulun tilalle kuntakeskukseen ollaan tekemässä korvaava rakennus, johon sijoittuisi jopa 1400 koululaista, päivähoitolasta ja 200 hengen henkilöstö. Rakentamisaika on alustavasti 2021-24.


Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että rakennuskustannuksiltaan 45,2 miljoonan euron kampus hankitaan leasing-sopimuksella. Muut vaihtoehdot ovat vuokraaminen ja perinteiseen tapaan omaan taseeseen lainalla rakentaminen.


Hankesuunnitelma sisältää koulun ja varhaiskasvatuksen tilojen lisäksi kulttuuritilan, jossa on 300 tuolin avattava katsomo, näyttämö ja vieressä monitoimisali. Pirkkalassa ei nykyisin ole yhtään auditoriotyyppistä salia nousevalla katsomorakenteella. Sali on tuomassa uusia mahdollisuuksia Pirkkalan kulttuurielämälle.


Kampusrakennukseen muuttaisi myös Nasta-nuorisokeskus ja iltakäyttäjiä olisivat muiden muassa kansalaisopisto ja yhdistykset.
Hankesuunnitelma ei sisällä koululiikunnan tarvitsemia tiloja. Sisäliikuntaa voi harrastaa viereisellä liikuntatalolla. Tiloja tarvitaan lisää, mutta vielä ei ole ratkaistu, saadaanko ne liikuntataloa laajentamalla vai erillisen sporttikampuksen kautta. Pirkkala on selvittänyt mahdollisuuksia yksityisellä pohjalla toimivan liikuntakampuksen rakentamiseksi koulukeskuksen lähistölle.

Juttua päivitetty klo 10.29 korjauksella, että valtuusto ei tee 9. joulukuuta päätöstä kampuksen rakentamisesta, vaan rahoitustavasta.