Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

UUDENVUODEN ilotulitus pidetään liikuntatalon ja urheilukentän vieressä Pirkkalan kuntakeskuksessa. Soittoa, puhetta ja makkaraa on tarjolla urheilukentän päädyssä. Tulitus näkyy hyvin joka paikasta Vähäjärven rantamilta.

Pirkkala-seura ja Pirkkalainen-lehti yhteistyökumppaneineen kutsuvat kaikki pirkkalalaiset ja lähiseutujen asukkaat uudenvuoden aattoillan ilotulitukseen tiistaina. Kello 22 alkava tilaisuus pidetään Pirkkalan keskustassa liikuntatalon ja urheilukentän vieressä. Luvassa on myös makkaratarjoilua ja pientä viihdykettä soiton ja tervehdysten muodossa. Raketit lähtevät ilmaan noin kello 22.30.

– Isompia tähtipommeja ammuttua on samanlainen olo kuin Tuntemattoman sotilaan kasapanoksen heittäjällä, sanoo Ilkka Jutila.
Hän muodostaa yhdessä Kari Sirénin ja Jussi Koskisen kanssa Pirkkalan uudenvuoden ilotulituksen ”ampuryhmän”.
Jutila puhuu muutamasta suuresta ”kuuden tuuman tähtipommista”.
– Niin isoja ei voi nähdä Tampereen keskustassa, koska varoetäisyydet estävät siellä niiden käytön.
Muutenkaan tulitus ei kalpene Tampereen suurimmille. Ilmoille lähtee yli 500 erilaista ”suihkahdusta”.
Jutila toivoo kirkasta säätä pikkupakkasella.
– Isoimmat pommit lentävät 250-300 metriin. Jos pilvet ovat alhaalla, ne jäävät välähdyksiksi.
Uudenvuoden ilotulituksen järjestävät Pirkkalainen-lehti ja Pirkkala-seura ja käytännön järjestelyistä vastaavat Jutila pommiryhmineen ja muut paikalliset tahot.
– Taloudellisesti tämä on mahdollista 24 paikallisen sponsorin ansiosta, Jutila kiittelee.
Tilaisuus alkaa Pirkkala-seuran puheenjohtaja Petri Laihon tervehdyssanoilla, minkä jälkeen seurakunnan terveiset tuo pastori Reetta Mörttinen.
Paikalla on myös Pirkkalan puhallinorkesterin soittajia, joten juhlallinen tunnelma on taattu.
Teboilin Raimo Lehtinen esikuntineen grillaa satamäärin makkaroita väelle.

Uudenvuoden ilotulitus Pirkkalassa keskusurheilukentän vieressä (Urheilutie 10) ti 31.12. klo 22 alkaen.  Ilmainen makkaratarjoilu, Pirkkala-seuran ja seurakunnan tervehdykset ja puhallinmusiikkia klo 22.15. Ilotulitus alkaa klo 22.30. Järj. Pirkkalainen-lehti / Pirkkala-seura yhteistyökumppaneineen. Tervetuloa!