Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Uittamossa ja Pappilassa viikonloppuna pidetyllä Sotkapoikien talvileirillä perehdyttiin muun muassa tennispallojen ammuntaan jättiritsalla. Lauantai-iltana juhlistettiin partiolippukunnan 65-vuotistaivalta.

Sotkapoikien talvileirillä Pappilassa ja Uittamossa käveltiin viikonloppuna rantabulevardilla ja kuultiin hätkähdyttävä Kalevalaan perustuva uustulkinta maailman ja lippukunnan synnystä illan 65-vuotisjuhlassa.

Vanhemmat leiriläiset yöpyivät talviteltoissa kamiinojen lämmössä, mutta sudenpennut Pappilan väentuvassa. Paikalla oli yli sata partiolaista ikähaitarilla 7-60 vuotta.
– Partiossa olemme oppineet ensiapua, puukon käsittelyä, Trangian käyttöä ja kokkausta, kertoivat jättiritsalla ampuneet sudenpennut kavereineen.
Ensi vuonna he ovat partiolaisten ikäryhmittelyn mukaisesti siirtymässä Seikkailijoihin, missä ollaan 10-13-vuotiaina, ja sitten Tarpojiin.
– Meillä on myös aikuisten ryhmä Haltijat. Heillä on omaakin toimintaa, mutta yleisidea partiossa on, että kokeneemmat partiolaiset ohjaavat lasten ja nuorten ryhmiä, leirin johtajistoon kuulunut Katja Suuriniemi kertoi.
Lukion ekaluokkalaiset Toni Mäkinen, Joonas Fält, Miika Suuriniemi ja Anssi Laitinen opettivat nuoremmille, kuinka teltta lämmitetään kamiinalla.
– Käymme kaveriporukalla vaeltamassa myös partion ulkopuolella. Viime kesänä vietimme viikon Repovedellä, pojat kertoivat.
Tulevana viikonloppuna on omalla talvileirillään tyttöjen Pirkot-lippukunta.

Lue lisää tulevan keskiviikon lehdestä 5.2.