Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Pirkkalan terveyskeskuksessa on saatu hyviä kokemuksia mobiililääkäritoiminnasta puolikiireellisissä tapauksissa. Moni on kuitenkin huomannut jonotusaikojen pidentyneen ei-kiireellisissä tapauksissa.

Pirkkalan terveyskeskuksessa otettiin viime keväänä käyttöön mobiililääkäripalvelu, jonka ansiosta lääkärille pääsee helpommin ns. puolikiireellisissä asioissa.
– Hoitoonpääsyyn tarvittiin välimuotoa. Aikaisemmin vaihtoehtoja olivat tulo päivystykseen tai aika lääkärille joskus pitkänkin ajan päähän, kertoo terveyskeskuslääkäri Mervi Vähälummukka.
– Puolikiireellisissä tapauksissa lääkärille voi päästä nyt muutaman päivän kuluessa.
Asiakkaan esihaastattelun tekevä hoitaja soittaa tarvittaessa mobiililääkärivuorossa olevalle lääkärille.
– Hoidosta saadaan näin sovittua nopeasti.

Pirkkalan terveyskeskuksen asiakastyytyväisyys on ollut vuosikausia huippuluokkaa ja on sitä edelleen.
Monet ovat kuitenkin huomanneet, että ei-kiireellisissä tapauksissa aikaa lääkärin vastaanotolle voi joutua odottamaan aiempaa pidempään.
– Lääkärin työkuorma on jo entuudestaan iso ja kasvaa kaiken aikaa. Esimerkiksi erikoissairaanhoidosta on tullut lisää tehtäviä perusterveydenhuoltoon, kertoo terveyskeskuksen ylilääkäri Tuomas Jukkola.

Lue lisää printti-Pirkkalaisesta tai oheisesta näköislehdestä.