Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PIRKKALA on toistaiseksi säästynyt koronavirukselta. Tärkeintä on pysyä kotona ja ottaa puhelimitse yhteyttä kunnan terveyskeskukseen tai Taysiin, mikäli epäilee koronaoireita.

Pirkkala on säästynyt ainakin toistaiseksi koronavirustartunnoilta. Kunnassa on kuitenkin valmistauduttu niihin ja esimerkiksi kouluissa on tehty ja tehdään parhaillaan suunnitelmia tartuntatapausten ja mahdollisten karanteenien varalta.

– Kouluväelle ja koululaisten vanhemmille on myös annettu koronavirukseen ja sen ehkäisyyn liittyviä ohjeita, kertoo opetuspäällikkö Mika Luukkanen.

Pirkkalan kouluilta ei tehdä tänä keväänä myöskään matkoja kotimaahan ja ulkomaille. Ulkomaanmatkoja peruuntuu tästä syystä muutama.

Koronavirustilanne elää koko ajan, ja tilanne voi olla huomenna aivan toinen. Erityisessä vaaravyöhykkeessä ovat ikääntyneet, mutta esimerkiksi vanhustyönkeskus Pirkankoivussa ei ole ainakaan toistaiseksi rajoitettu vierailuja lasten muskariryhmien vierailuja lukuunottamatta. Rajoituksia saattaa kuitenkin olla edessä.

Pirkkalan kunta ohjeistaa kuntalaisia ottamaan yhteyttä kotikunnan terveyskeskukseen puhelimitse, jos epäilee saaneensa koronavirustartunnan. Kotoa ei saa poistua mahdollisten tartuntojen välttämiseksi. Terveyskeskuksen päivystys vastaa puheluihin numerosta 03-565 25109 ma-pe klo 8-20 ja la-su klo 10-18. Muina aikoina yhteys Tampereen yliopistolliseen sairaalaan, puh. 03-311 611, lasten osalta puh. 03-311 63345 arkisin klo 14-07, viikonloppuisin ja arkipyhinä ympäri vuorokauden.

Taysissa on ympäri vuorokauden käytössä neuvontapuhelin, puh. 03-311 65333. Siitä voi kysyä ohjeita, mikäli epäilee koronavirusinfektiota.

Koronavirustartuntaa voidaan epäillä, jos on hengitystieinfektion oireita, kuten kuumetta, yskää tai hengenahdistusta ja on oleskellut epidemia-alueilla 14 vuorokauden sisällä ennen oireilun alkua tai on ollut lähikontaktissa sellaisen ihmisen kanssa, jolla on laboratoriossa varmistettu koronaviruksen aiheuttama tauti,

Tartuntaa voi ehkäistä hyvällä käsi- ja yskimishygienialla.

Maan hallitus kertoi tänään, että Suomen jokaiseen kotiin jaetaan koronavirusta koskeva tiedote.