Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

VETERAANIT Erkki Hemilä ja Jouko Tuominen laskivat perjantaina puoliltapäivin seppeleen Pirkkalan sankarihaudalle Talvisodan päättymisen 80-vuotismuistotilaisuudessa. Tilaisuuden alkuhartaus pidettiin osanottajien pyynnöstä sisällä kylmän kelin takia. Lopun maaliskuun aikana seurakunta ei järjestä juuri muita yleisötilaisuuksia kuin jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset.

TALVISODAN päättymistä muistettiin vanhalla kirkolla perjantaina puolen päivän aikaan, mutta muutoin Pirkkalan seurakunta on pistänyt merkittävän osan toiminnastaan tauolle 1. huhtikuuta asti koronaviruksen takia.

Kirkkohallituksen kehotuksen mukaisesti luovutaan kaikista kokoontumisista, jotka eivät ole välttämättömiä seurakunnan lakisääteisten tehtävien hoitamisen kannalta. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että lapsi- perhe-, nuoriso-, aikuis-, musiikki-, lähetys- ja diakoniatyön tapahtumat ja tilaisuudet, retket, leirit ja pienryhmät rippikoulu mukaan lukien perutaan tässä vaiheessa 1.4. saakka. Myös lähetyskahvila Sirpakka on suljettu.

Jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset jatkuvat, samoin taataan  sielunhoidon ja välttämättömän diakonisen avun saaminen sekä virastopalvelujen saanti.

Kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuthin mukaan seurakunta jatkaa muutoin toimintaansa täysillä ja poikkeustilanne jopa lisää palvelun tarpeita esimerkiksi sielunhoidossa.

– Olemme lisänneet pappien päivystyksiä, mikäli sielunhoitoa kaivataan poikkeuksellisessa tilanteessa. Henkilökuntamme on töissä eikä lomautuksia ole, Silfverhuth kertoo.

– Tämä on nyt tilanne maaliskuun ajan. Tilannetta seurataan jatkuvasti seurakunnassa ja tehdään tarvittaessa jatkolinjauksia.

Seurakunnan työntekijöihin saa yhteyden puhelimitse ja sähköpostitse, mikäli esimerkiksi keskusteluapu on tarpeen. Viestiä voi laittaa myös sosiaalisen median kanavien kautta. Myös diakoniatyöntekijöillä on päivystyksiä.

Diakoniatyöntekijät päivystävät Kirkkoveräjällä tiistaisin 10-12.30 ja Pirkkalan kirkolla keskiviikkoisin 11-12.30.

Jumalanpalveluksiin koronaviruksen uhka tuo käytännön muutoksia. Esimerkiksi kolehti kerätään vain ovilla, virsikirjojen käyttöä vältetään ja ehtoollista jakavat hoitavat käsien desinfionnin. Viinin jakaja ei koske ehtoolliselle tulijan pikariin, vaan kaataa maljasta viinin suoraan ehtoolliselle tulevan pikariin.

Silfverhuth osallistui perjantaina Vanhalla kirkolla Talvisodan päättymisen 80-vuotishartauteen.

– Pidämme tämän tapahtuman alkuosuuden nyt sisällä, koska ulkona on kylmä ja olette niin toivoneet, hän kertoi tapahtumaan tulleille ikäihmisille.

Suomen poikkeustilanne saikin dramaattisia sävyjä, kun samaan aikaan muisteltiin 80 vuoden takaisia erilaisia uhkia. Veteraanivieraat eivät tuntuneet koronaa silti säikkyneen.

– Harmittaa, kun Sirpakka-kahvila suljettiin. Siellä on ollut joka keskiviikko mukava käydä veteraanikahvilassa. Toki ymmärrämme tilanteen vaativan nyt sitä, yli 90-vuotiaat veteraanit Erkki Hemilä ja Jouko Tuominen totesivat.