Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Linjaa 65 ajavan bussinkuljettajan Hannu Tarvaisen viereen ja taakse ei ole tällä hetkellä asiaa. Etupenkeillä ei saa toistaiseksi istua koronaviruksen takia.

Linjan 65 bussinkuljettajat ovat saaneet suojaa koronavirusta vastaan. Hervannasta Pirkkalan kautta Nokialle kulkevissa Länsilinjan busseissa ei päässyt enää tänä aamuna istumaan etummaisille penkeille kuljettajan vieressä ja takana. Huomionauhat estivät pääsyn näille penkeille, joissa vielä lappu kehotti jättämään penkin vapaaksi Covid-19 -tilanteen takia.

Koronaviruksen leviämistä pyritään nyt estämään monin tavoin. Esimerkiksi Pirkkalan ensimmäisen apteekin kassalla pleksi erottaa asiakkaan ja kassalla työskentelevän henkilön. Pleksit ovat tulossa myös Partolassa toimivan Lidlin kassoille. Monet ruokakaupat, kuten K-Supermarket Pirkanpoika, ovat myös varanneet aukiolon ensimmäiset tunnit ikäihmisten ja riskiryhmien asiointiin.

Kättelyt ovat olleet jo tovin pannassa ja ihmiset alkavat myös oppia yskimään ja aivastamaan hihaansa tai nenäliinaan sekä pitämään välimatkaa kanssaihmisiin. Turhaa kanssakäymistä vältetään nyt kaikin tavoin.

Rajoituksille löytyy kansalaisilta hyvin ymmärrystä. Eräs pirkkalalainen ikääntynyt otti kuitenkin yhteyttä toimitukseen ja harmitteli sitä, että ulkoilemassa olevia yli 70-vuotiaita suorastaan syyllistetään ulkona liikkumisesta. – Kyllä ulkoilla voi, jos noudattaa sääntöjä ja on ulkoilukunnossa. Ulkoilua ei ole meiltä kielletty, se on tärkeää ja suositeltavaa kunnon ylläpitämiseksi, hän muistutti.

Ei siis katsota pahalla silmällä ulkona vastaantulevaa ikäihmistä, vaan ollaan iloisia siitä, että vanhempi väki huolehtii kunnostaan myös näinä poikkeusaikoina. Ja tarjotaan tarvittaessa apua kauppa- ja muiden asioiden hoitamisessa, jotta heidän ei tarvitse niiden vuoksi lähteä ihmispaljouteen.