Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PIRKKALAN terveyskeskuksen vuodeosastolla pystytään tarvittaessa hoitamaan terveyskeskussairaalatasoisia koronaviruspotilaita.

Maanantaihin mennessä Pirkkalassa on todettu muutama varmistettu koronavirustapaus.
– Tietojeni mukaan he kaikki ovat hyväkuntoisia ja kotihoidossa, kertoo Pirkkalan terveyskeskuksen ylilääkäri Tuomas Jukkola.
– Tarkempia tietoja ei voi antaa tietosuojasyistä.
Tehohoitoa tarvitsevat koronaviruspotilaat hoidetaan Taysissa, mutta Jukkolan mukaan terveyskeskuksen vuodeosastolla pystytään tarvittaessa hoitamaan terveyskeskussairaalatasoisia koronaviruspotilaita.
– Täsmälääkettä koronavirukseen ei ole, joten hoito on oireenmukaista, kuten hengitysteitä avaavaa ja tulehdusta vähentävää lääkitystä, kuumelääkettä ja lisähappea.

Pirkkalan kunta aloittaa yt-neuvottelut ja valmistautuu tarvittaessa lomauttamaan henkilöstöään. Terveyskeskus pystyy hyödyntämään muun muassa lähihoitajakoulutuksen saaneita kunnan työntekijöitä, jotka työskentelevät nyt muissa tehtävissä.
– Terveyskeskukseen ja kotihoitoon on otettu perehdytykseen kunnan sisältä lähihoitajakoulutuksen omaavia ja muita terveydenhuollon ammattilaisia.
– Kaikki apukädet ovat tarpeen, Jukkola sanoo.

Lue lisää huomisesta printti-Pirkkalaisesta tai näköislehdestä.