Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PIRKKALALAINEN nuori muusikko Anton Äikäs esiintyy tänään Kormus-yhtyeensä kanssa videoteitse kaikelle kansalle. Päivänvalon näkee myös hänen omasta elämästään kirjoittamansa single Omalla tiellä.

– JONKINLAINEN alkujärkytys oli, kun keikat loppui. Se meni äkkiä kuitenkin ohi, kun huomasin ettei tähän itse voi mitenkään vaikuttaa, tuumaa Kormus-yhtyeen pirkkalalainen kitaristi-laulaja Anton Äikäs koronatilanteesta.

Kormus julkaisee tänään perjantaina uuden singlen "Omalla tiellä". Sillä juhlistetaan Äikkään 10-vuotista uraa muusikkona sekä oman musiikin tekijänä ja esittäjänä. Yhtyeen oli tarkoitus juhlistaa merkkipaalua Tampereen G Livelabissa konsertissa , mutta korona muutti suunnitelmat.

Nyt yhtye lähettää livestriimikeikan yhteistyössä Aamulehden ja Tampereen Bar Ihkun kanssa klo 21. Keikka on katsottavissa Aamulehden sivuilta.
 
– Ei kaiken ilon tarvitse loppua poikkeuksellisen tilanteen keskellä. Päinvastoin! Haluamme tuoda mahdollisimman paljon hyvää mieltä tämän kaiken keskelle julkaisemalla uutta musiikkia, Anton Äikäs kertoo.
 
Uusi laulu syntyi omasta elämästä. Nyt 25-vuotias Äikäs etsi pitkään omaa tietään. Hän päätti lukion toisella luokalla jättää koulunsa kesken keskittyäkseen musiikkiin.
 
– Kokeilin myös ravintola-alan opintoja, mutta ei sekään kestänyt kauaa. Vanhempani ymmärsivät saman kuin minä. Tästä työläisperheen pojasta ei tulisi pitkälle opiskellutta kouluviisasta vaan oman tiensä kulkija, Äikäs kertoo.

Oman musiikin tekeminen oli Äikkäälle itsestäänselvä vaihtoehto. Ura alkoi Rockwalli-yhtyeessä Costello Hautamäen poikien Jimin ja Alexin sekä Jussi Aaltosen pojan Valtterin kanssa. Viimeisen seitsemän vuoden ajan hän on keskittynyt luotsaamaan omaa Kormus-yhtyettä, jossa mukana on myös toisen polven muusikkoverta, Mikko Alatalon pojan, Aaron johdosta.

Viisi vuotta sitten silloin Kalkussa asuneen nuorukaisen silmiin osuivat Pyhäjärven toisella puolella siintäneet Pirkkalan maisemat.

– Pirkkala on minusta aina ollut mukavaa seutua. Muutin Kurikkaan ja olen viihtynyt tosi hyvin.

Äikäs kertoo, että on korona-arjessaan onnekas, koska hänellä on musiikki.

– Päivissäni ei ole ennenkään ollut tarkkoja aikatauluja. Musiikkihommien lisäksi tykkään katsoa kotimaisia elokuvia ja vanhoja suomalaisia tv-sarjoja. Ostan DVD- ja jopa CD-levyjä.

Kun keikat loppuivat, ehtyivät myös nuoren miehen tulot.

– En huolehdi siitä. Olen aina selvinnyt, jos onkin ollut vähän tiukkaa. Onnekseni liityin jo kauan sitten Muusikkojen liittoon. Toivon mukaan sieltä saa jotakin korvauksia.

Radiossa soivat nyt taajaan korona-aikakauden suosikkilevyt, joista osa on tsemppausbiisejä ja osa kohtalokkaita balladeja.

– On selvä, että tämä aika herkistää. Itse en ole ajatellut lähteä sellaiseen mukaan. Teen lauluja omista lähtökohdistani.