Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

VAIKKA Pirkkalan seurakunta toimii tällä hetkellä pääosin verkossa, kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuthin takana näkyvä Pirkkalan kirkko on avoinna joka päivä kahden tunnin ajan. – Haluamme viestittää, että kirkko ja seurakunta eivät ole kiinni, Silfverhuth sanoo.

Pääsiäinen on kristinuskon tärkein juhla, mutta koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen takia seurakunnat eivät voi järjestää tänä pääsiäisenä lainkaan yhteisiä kokoontumisia.
– Esimerkiksi kiirastorstaina ei voida viettää yhteistä ehtoollista totuttuun tapaan isolla joukolla, eikä kokoontua yhteiseen jumalanpalvelukseen pääsiäisaamuna, pahoittelee Pirkkalan seurakunnan kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth.
– Tämä voi olla monelle kipeä paikka. On se sitä minullekin.
Silfverhuthin mukaan poikkeustilanteesta voi kuitenkin löytää uudenlaisiakin näkökulmia.
– Hiljaisen viikon matka pitkäperjantaihin tuo inhimillisyyden ja elämän nurjat puolet nyt konkreettisesti näkyviin.
– Sen jälkeen pääsiäisaamun ilo ja toivo voivat koskettaa näin poikkeustilassa erityisellä tavalla.

Poikkeusolojen takia Pirkkalan seurakunta on siirtänyt toimintojaan verkkoon ja sosiaaliseen mediaan.
Myös seurakunnan pääsiäistilaisuuksia kiirastorstain iltakirkosta pääsiäisen jumalanpalveluksiin voi seurata suorana verkossa; facebookissa ja youtubessa.
– Mielestäni erityisen hienoa on se, että koko hiljaisen viikon ajan verkkotallenteissamme voi seurata Johannes-passiota. Siinä lukijana on näyttelijä Hanna Gibson, Jeesuksen roolin tulkitsee näyttelijä Jyrki Mänttäri, Silfverhuth toteaa.

Seurakunta ei ole nykytilanteessakaan siirtynyt ihan kokonaan verkkoon.
– Kirkko on avoinna joka arkipäivä kello 17-19 ja viikonloppuisin kello 11-13.
– Haluamme viestittää, että kirkko ja seurakunta eivät ole kiinni. Alttarin palavat kynttilät kertovat, että olemme yhteisen rukouksen kirkko.

Lue lisää tämän viikon printtilehdestä tai nettilehdestä.