Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

SEPPO Hahmo ripusti eri pirkkalalaistahojen maalaamia linnunpönttöjä Anian lintupuistoon palmusunnuntaina. Kuva: Henna Palin

Anian vanhan kyläkoulun ympäristön puihin on ilmestynyt viime päivien aikana omaleimaisia linnunpönttöjä. Ensimmäiset niistä ripustettiin paikoilleen palmusunnuntaina.

Alueesta on tulossa Anian lintupuisto. Kyseessä on yhteisöllinen tilataideteos, jonka yhtenä tavoitteena on parantaa lintujen pesimismahdollisuuksia.  – Projekti pyrkii myös lisäämään ihmisten kiinnostusta luontoon ja yhteisölliseen tekemiseen, kertoo lintupuistoidean äiti, kuvataiteilija Arja Krossbeck-Juhola.

Pirkkalan kunnan hyväksymään hankkeeseen on kutsuttu mukaan alueella toimivia yhdistyksiä, yrittäjiä ja yksityishenkilöitä. He ovat maalanneet tai muuten toteuttaneet  lintupuistoon jo yli 30 linnunpönttöä. Puiston suojelijana toimii pormestari Marko Jarva  ja neuvonantajana Pirkkalan ympäristöyhdistys Pyyn varapuheenjohtaja Seppo Hahmo.

– Projektiin ehtii vielä mukaan, sanoo Krossbeck-Juhola. Lintupuisto laajenee Kranstolpan ranta-alueelle, jonne toivotaan esimerkiksi pirkkalalaisperheiden maalaamia pönttöjä. Niitä voi viedä Anian koululla olevaan pihakatokseen. – Jos pöntön tekijöiden nimet haluaa tilataideteoksen tekoon osallistuneista tahoista kertovaan laattaan, kiinnitä pöntön pohjaan lappu, jossa on tekijöiden nimet. 

Lisätietoja Anian lintupuistosta ja hankkeeseen osallistumisesta Arja Krossbeck-Juhola, p. 050-339 6758, www.krossbeck.fi

Lue lisää keskiviikon printtilehdestä ja nettilehdestä.