Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Loukonlahteen kaavaillaan yksityisellä pohjalla toimivaa jalkapallon sisähallia, joka nostaisi Pirkkalan jalkapalloharrastuksen aivan uudelle tasolle. Pereen pelloille mallaillaan itse asiassa samalla kokonaista urheilupuistoa. Kaavan teko on käynnissä.

Pirkkalan jalkapalloklubin toimiston pöydällä se nyt on: pienoismalli täysimittaisesta jalkapallon sisähallista. Hallihanketta varten on perustettu Pirkkala Sport Oy, jonka toimitusjohtajana toimii hallia kauan Pirkkalaan puuhannut PJK:n jalkapalloaktiivi Tero Litmanen.
Tavoite on, että halli voisi olla käytössä loppuvuonna 2022.
PJK on esittänyt kunnalle toiveen harjoitushallista ensi kerran jo 2000-luvun alussa.  Nyt asia on loksahtamassa eteenpäin.
– Olemme keskustelleet kunnan kanssa hallin sijoittamisesta tuohon Loukonlahden pellolle, mihin kunta suunnittelee muitakin urheiluaktiviteetteja.
– Suhtautuminen on ollut myönteistä. Olemme luottavaisia, että alueelta voi löytyä paikka hallille, Litmanen sanoo.
Tavoite on luoda kotimainen, laadukas ja edullinen lähiliikuntapaikka. Hallityypiksi on suunniteltu eristettyä, kaupunkiympäristöön soveltuvaa pressuhallia, Litmanen kertoo.
Suunnitteilla oleva halli olisi lopullisessa koossaan 60 metriä leveä ja 112 metriä pitkä.
Halli tehtäisiin kahdessa osassa, ensiksi 60 x 70 metrin osa.

Jalkapalloseura PJK on hallikaavailuissa Pirkkala Sport Oy:n tiivis kumppani. PJK:n toiminnanjohtaja Jussi Jokilampi on innoissaan. 
– Tämä nostaisi PJK:n toiminnan aivan uudelle tasolle.
Loukonlahden urheilupuiston suhteen on toiveensa myös Pirkkalan Pirkoilla. Seuran lajeja ovat muun muassa salibandy ja yleisurheilu.
– Toiveemme Loukonlahden urheilupuiston suhteen riippuvat siitä, miten kunta päättää keskustan Sporttikampuksen suhteen, sanoo Pirkkain toiminnanjohtaja Niina Kuhlman.
– Salibandyn lisätilatarve on kaksi isoa salia, sillä Suupanniityn koulun sali on poistumassa. Toinen niistä voisi olla Loukonlahteen tehtävä harjoitushalli.
– Jos Sporttikampus toteutetaan laajana ja se vie osan Keskuskentän yu-kentästä, on uusi kenttä Loukonlahteen välttämätön, Kuhlman miettii.

Lue lisää printti-Pirkkalaisesta tai näköislehdestämme 15. huhtikuuta.