Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

VIELÄ ei tiedetä, voidaanko Pirkkalan muinaismarkkinat järjestää tänä vuonna Reipissä. Mikäli korona suo, ne pidetään elokuun lopulla. Tapahtuman järjestäjät Kiti Mäkinen (2.oik.) ja Karoliina Karpiomaa kävivät viime viikolla Reipissä kertomassa tapahtumakesän aikatauluista Pirkkalaiselle. Tanja Mikkola (vas.) antoi siellä ponikyytiä rattaisiin päässeelle Manta Mäkiselle. Kyyti kuului Reipin tilan järjestämään perhevierailuun. Pienille perheryhmille pidettävät tapahtumat ovat tällä hetkellä ainut aktiviteetti Reipissä.

Kaikki Pirkkalan kunnan järjestämät tapahtumat on peruttu ainakin kesäkuun loppuun asti ja valtakunnallinen rajoitus kieltää yli 500 hengen yleisötapahtumat heinäkuun loppuun asti. Suomen hallitus on luvannut kertoa viimeistään kasäkuun alussa, voidaanko loppukesän aikana tai syksylläkään järjestää yleisötapahtumia.

Pirkkalassa joka tapauksessa varaudutaan siihen, että elo-syyskuussa päästäisiin järjestämään Pirkkalan muinaismarkkinat ja muitakin tapahtumia, kuten Summer Boom, Vanhat talot ja pihat ja Meidän Pirkkala.
Muinaismarkkinat on määrä pitää 29.-30. elokuuta.

–  Teemme nyt järjestelyjä tähän tähdäten. Koronavirus ja rajoitukset lopulta sitten ratkaisevat, päästäänkö tapahtumia pitämään loppukesälläkään. Jos rajoitukset sallivat, niin olemme sitten ainakin valmiita, pohtii kulttuurikoordinaattori Kiti Mäkinen.

Viime kesänä Pirkkalan muinaismarkkinat keräsi Reipin museoalueelle ja tilalle ennätysmäisen 8000 hengen kävijämäärän kahtena päivänä. Muinaismarkkinoiden aikana Reippi täyttyy myyntikojuista, historiaa elävöittävistä näytöksistä, viikinkiaikaisista käsityöpajoista, arkeologiaa ja viikinkiajan luontoa esittelevistä luennoista sekä lasten puuhapajoista.

– Tulevan kesän muinaismarkkinoiden kaikki myyntipaikat on jo varattu, joten sikäli kaikki olisi tämän vuoden markkinoita varten kunnossa, kertoo kulttuurituottaja Karoliina Karpiomaa.

Valtakunnalliset rajoitukset määräävät juuri nyt tiukkoja kieltoja tapahtumien ja laitosten aukiolon suhteen. Vain alle 10 hengen kokoontumiset on sallittu. Suljettuja ovat myös museot, joukossa Reipin kotiseutumuseo. Mäkisen mukaan museon kesä on koronan takia vielä udun peitossa.
– Tässä tilanteessa tarjoamme kulttuuripuolella viikkovinkkejä Facebook-sivulla ja etäkulttuurivinkkejä netissä.
– Jos kuntalaisilla on vinkkejä, kuinka tapahtumia ja kulttuuria voi nyt korona-aikana vaalia Pirkkalassa, niin kertokaa, Mäkinen ja Karpiomaa pyytävät.