Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

RATIKALLE on nyt  kaksi linjausvaihtoehtoa Pirkkalassa ja kolme Härmälässä. Lopullinen linjaus päätetään loppuvuonna.

Tampereen raitiotien laajentamisen tarkennetut suunnitelmat ovat nyt esillä Seuturatikan nettisivuilla karttoina ja esittelyvideona.
Karttakyselyssä voi antaa palautetta suunnitelmista ja linjausvaihtoehtokyselyssä kertoa näkemyksensä linjausvaihtoehtojen paremmuudesta.
Seuturatikan eli Tampereen raitiotien yleissuunnittelussa tarkastellaan raitiotien laajentamista Tampereella ja Tampereelta Pirkkalan, Kangasalan Lamminrahkan ja Saarenmaan sekä Ylöjärven suuntiin.
Suunnitelmia on nyt tarkennettu aiemmin saadun palautteen pohjalta kaikilla neljällä ratasuunnalla.
Sorin aukiolta raitiotie jatkuisi Hatanpään valtatietä Rantaperkiöön, josta Nuolialantien, Messukeskuksen tai Ilmailunkadun kautta Partolaan.
Partolasta ratikka kulkisi Naistenmatkantietä Pirkkalan keskustaan joko Suupalle tai terveyskeskuksen luo tai jatkettaisiin Naistenmatkantietä Turriin.
Esiteltävät suunnitelmat ovat yhä työn alla olevia luonnoksia, joita kehitetään edelleen nyt palautteen pohjalta.
Seuturatikan tilaajakuntien, on tavoite päättää loka-marraskuussa yhdestä raitiotielinjauksen varauksesta kullekin ratahaaralle.

Seuturatikka.fi. Kysely sulkeutuu 10. toukokuuta.