Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Suupanniityn ja Naistenmatkan koululaiset käyttävät toukokuun loppuviikoilla lukiorakennusta. Opetusta voi olla myös vapaa-aikakeskuksessa.

Ala- ja yläkoululaiset palaavat koulun penkille torstaina 14.5. Hallitus päätti lähiopetuksen käynnistämisestä vapun alla. Pirkkalan peruskouluilla suunnitellaan nyt, miten koulunkäynti järjestetään korona-ajan vaatimukset huomioiden.
– Tärkeää on saada väljyyttä työskentelyyn. Siksi koulupäiviä porrastetaan niin, että ne alkavat ja päättyvät eri aikoihin, sanoo opetuspäällikkö Mika Luukkanen.
– Tarkoitus on myös järjestää opetusta mahdollisimman paljon ulkona sekä lyhentää hieman koulupäiviä.
Lisäksi väljyyttä oppimisympäristöön saadaan Luukkasen mukaan ottamalla käyttöön Pirkkalan yhteislukion tiloja.
– Lukiolaiset ovat kevätlukukauden loppuun saakka etäopetuksessa, joten lukiolle voidaan ohjata Suupanniityn koulun ja Naistenmatkan koulun opetusryhmiä.
– Opetukseen voidaan käyttää myös vapaa-aikakeskuksen tiloja.
Opetusministeriön ohjeistuksen mukaan alakoululaiset työskentelevät ainoastaan oman luokan opettajan kanssa.
– Yläkoulussa opetus jatkuu aineopetusjärjestelmällä, mutta tarkemmat suunnitelmat opetuksen toteuttamisesta ovat vielä kesken, Luukkanen kertoo.

Pirkkalan koululaisten huoltajille tiedotetaan lähiopetuksen käynnistymiseen liittyvistä käytännön asioista torstaina 7.5.

Lue lisää näköislehdestä tai printti-Pirkkalaisesta 6.5.Kouluruokailu järjestetään kevään kahden viimeisen kouluviikon aikana porrastetusti. Koulujen alkamisen myötä etäopetus loppuu perusopetuksessa kokonaan.

– Riskiryhmien osalta lähetämme Wilmassa terveyspalveluiden laatiman tiedotteen.