Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PIRKKALAN kunta on ostamassa keskustakorttelista oheisessa havainnekuvassa pilkistävän punaisesta talon. Sen ja kuvassa etualalla olevan asuintalon on määrä lähteä rakenteille syksyllä.

PIRKKALAN kunta aikoo ostaa Lujatalo Oy:ltä kuntakeskukseen rakentuvasta uudiskorttelista kokonaisen talon asiakaspalvelun ja noin 80 työntekijän tyyssijaksi. Rakentaminen on määrä aloittaa tänä vuonna ja se käynnistäisi samalla kuntakeskuksen suurhankkeen, kuuden kerrostalon rakentamisen entiselle kunnantalon tontille.
Kunnanhallitus päätti maanantaina esittää valtuustolle kauppojen tekemistä. Kunta maksaisi tiloista 4,1 miljoonaa euroa kolmen vuoden aikana. Katutasoon tulisi asiakaspalvelutiloja, jotka voivat olla illalla myös yhdistysten käytössä ja kolmeen ylempään kerrokseen toimistotiloja.
Talon valmistuttua vuoden 2021 lopussa tai 2022 alussa kunta voi luopua nykyisin hajasijoitettuina olevista useista vuokratiloistaan. Hajasijoitukseen jouduttiin aikanaan, kun vanhalla kunnantalolla todettiin sisäilmaongelmia.

Kunnan ostopäätös on selkänojana koko suuren keskustakorttelin urakan aloitukselle.
Kortteliin voi rakentaa kuusi rakennusta, joista yksi tulisi näin kunnan käyttöön ja viisi muuta on asuinkerrostaloja, korkein niistä 16-kerroksinen. Useimpien talojen katutasoon on kaavoitettu liiketiloja.
”Punaisen talon” ohella ensimmäinen asuintalo, Suupantien varteen tuleva As Oy Laamanni on paraikaa ennakkomarkkinoinnissa.
Lujatalo Oy:n kiinteistökehityspäällikkö Markus Peltonen kertoo, että mikäli valtuusto sinetöi oston, Laamannin ja pysäköintihallin on määrä lähteä rakentumaan syyskuussa ja ”punaisen talon”  eli Koy Lautamiehen lokakuussa.

Lue lisää printti-Pirkkalaisesta 13.5. tai oheisesta näköislehdestä.