Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

VALTUUTETUILLE esiteltiin luonnoksia uuden punaisen kunnantalon ulkoasusta. Talo on tarkoitus rakentaa kuntakeskuksen uuteen kortteliin. Valtuusto hyväksyi kaupasta tehdyn esisopimuksen. Kauppa on määrä vahvistaa Lujatalon tekemän rakentamisen käynnistyspäätöksen ja rakennusluvan myöntämisen jälkeen.

PIRKKALAN valtuusto piti maanantaina historiansa ensimmäisen sähköisen kokouksen, johon suurin osa valtuutetuista ja viranhaltijoista osallistui etänä. Nuolialan koululla oli paikalla yhdeksän valtuutettua.

Kokouksessa tehtiin iso päätös, kun valtuusto päätti hankkia Lujatalo Oy:ltä 4,1 miljoonaa euroa maksavat toimitilat, joihin tulee asiakaspalvelutilat kunnan palvelupisteelle ja työpisteet noin 80 työntekijälle.
Hankinta tarkoittaa uuteen kunnantalon kortteliin tulevaa ns. punaista taloa kokonaisuudessaan. Talon on määrä valmistua vuoden 2022 alkuun mennessä. Kunta maksaa tilat useamman vuoden aikana erissä.

– Alakerran tilat tulevat iltaisin ja viikonloppuisin yhdistysten ja kuntalaisten vapaaseen käyttöön. Sinne on ideoitu hyvätasoinen, myös iltaisin ja viikonloppuisin avoinna oleva kahvila, kertoi tilapäällikkö Timo Orjala.
Nyt hyväksyttiin esisopimus. Hankkeen toteutuminen edellyttää vielä Lujatalo Oy:n tänä vuonna tehtävää päätöstä korttelihankkeen aloittamisesta.

Kunnan ostopäätös on varmistamassa koko suuren keskustakorttelin urakan alun. Kortteliin voi rakentaa kuusi rakennusta, joista viisi muuta on asuinkerrostaloja, korkein niistä 16-kerroksinen.
Punaisen talon ohella ensimmäinen asuintalo, Suupantien varteen tuleva As Oy Laamanni on paraikaa ennakkomarkkinoinnissa.
Lujatalo Oy:n kiinteistökehityspäällikkö Markus Peltonen totesi Pirkkalaiselle viime viikolla, että mikäli valtuusto sinetöi oston, Laamannin ja pysäköintihallin on määrä lähteä rakentumaan syyskuussa ja ”punaisen talon” eli Koy Lautamiehen lokakuussa.

Lue lisää Pirkkalaisesta ke 20.5.