Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PASI Petriläinen on avaamassa ravintola Haikan grillin Naistenmatkantien varteen Pirkkalassa. Remontissa paikka saa ison terassin. – Vierestä kulkee Pyhäjärven pyöräilyreitti. Meille tulee hyvät pyörätelineet, innokkaaksi pyöräilijäksi tunnustautuva Petriläinen kertoo.

Pirkkalassa syntynyt entinen liiga- ja maajoukkuekiekkoilija Pasi Petriläinen on tekemässä paluun lapsuutensa ja nuoruutensa maisemiin. Ei asukkaaksi vaan Haikan kioskille, josta remontoidaan paraikaa ravintolaa, Haikan grilliä.
– Voi puhua kotiinpaluusta, jossa on tunnetta. Muutin Pirkkalasta pois 20 vuotta sitten. Haikan kioski oli meille 80-90 -lukujen pirkkalalaisille nuorille paikka, jonka pihassa viihdyttiin ja vietettiin aikaa, mies muistelee.
– Kioskista, jota kutsuttiin Puljuksi, on lukemattomasti tarinoita. Se on legendaarinen paikka tietyn aikakauden pirkkalaisille.

Haikan grilli avautuu kesäkuussa. Tarkka päivämäärä kerrotaan lähiaikoina.
– Tulee 50-80 paikan svengaava, katettu kesäterassi ja täysiverinen ravintolatarjonta grilleineen ja kasvisruokineen, Petriläinen kertoo.

– Monenlaista ideoidaan. Haussa on kalantoimitusta Pyhäjärveltä, valkoviiniä Ranskasta, jossa aikanaan pelailin, elävää terassimusiikkia ja muuta ohjelmaa.
– Ulos tulee grilli, jossa voi grillailla ribsejä ja savustella.
Suunnitelmissa on jopa pyytää paikan päälle vieraisille Suomen kuuluisin "rillaaja" Timo "Juti" Jutila.

Tällä hetkellä Petriläisellä on jo vaimonsa kanssa luotsattavana Pyynikintorin liha ja kahvi -niminen kahvi- ja ruokapaikka.

Lue lisää näköislehdestä tai printti-Pirkkalaisesta ke 20.5.