Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

SIKOJOELLE on tehty esitys vesiskootteriajelun kieltämiseksi. Kunnan mielestä kielto voisi olla perusteltu lintujen pesimäaikana.

Pirkkalan kunnanhallitus ei kieltäisi erikseen vesiskoottereilla ajelua Isolammilla ja Sikojoella Sionkylän ja Katajistonlahden välillä, paitsi lintujen pesimäaikana.
Jokea koskevasta täysajokiellosta on tehty asukkaan jättämä esitys Pirkanmaan Ely-keskukselle. Sitä on perusteltu muun muassa luonnonsuojelullisilla arvoilla sekä vesiskootteriliikenteestä tulevilla häiriöillä ja turvallisuusuhkilla.
Kunnanhallitus hyväksyi kunnan ympäristöpäällikkö Vesa Vannisen laatiman lausuntoehdotuksen Ely-keskukselle.

Vannisen mukaan luonnolle, ympäristölle ja muille vesistön käyttäjille haittaa aiheuttavat vesiskootterilla ajot lienevät jo nykysäädöksin tulkittavissa selkeästi kielletyksi.
– On otettava huomioon, että laillisen ja laittoman vesiskootterihuviajelun rajaa voi olla käytännössä vaikea määrittää ja valvoa.
Kieltoesitys koskee laajaa aluetta Pyhäjärveltä jokea ylöspäin. Alueella on jo nyt 9 kilometrin nopeusrajoitus.