Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

RISTO Rasinen Reipin vesiosuuskunnasta järjesteli tiistaina aamulla vedenjakelupisteen Pirkkalan vanhalle kirkolle vedenjakelun tökittyä haja-asutusalueilla jo useita päiviä. Toinen jakelupiste oli Anian koululla.

Tampereen Vesi ilmoitti maanantaina häiriöstä, joka oli vaikuttanut Pirkkalan haja-asutusalueiden vedenjakeluun jo perjantaista alkaen. Veden paineet ovat olleet alhaisia tai vedentulo on katkennut kokonaan ja hanasta on tullut samentunutta vettä.
Vian syy oli pitkään mysteeri. Syyksi arveltiin putkirikkoa. Tampereen Vesi tai kunta eivät olleet tiedottaneet vian syyn löytymisestä tai sen korjaamisesta ainakaan vielä tiistaina aamupäivällä.

Pirkkalainen tavoitti tiistaina aamulla Reipin vesiosuuskunnan hallituksen jäsenen Risto Rasisen Vanhan kirkon parkkipaikalta säiliöauton vierestä. Mies oli perustanut puhtaan veden jakelupisteen ja laittanut sen aamulla kuntoon. Toinen piste oli pystytetty yhdessä Anian vesiosuuskunnan kanssa Anian entiselle koululle.
– Vedentulo on katkeillut perjantai-illasta alkaen kokonaan Aniassa ja samaten Säijän, Hyrsingin ja Reipin vesiosuuskuntien alueilla on ollut häiriöitä. Heti aamulla oli täällä säiliöllä vedenhakijoista ruuhkaa, Rasinen kertoi.
Muiden osuuskuntien osalta ei ollut ongelmia, toisin kuin Tampereen Veden tiedotteessa mainittiin. Ne ovat eri reitin varrella.

Mystisen vian syyksi oli Rasisen mukaan juuri paljastumassa iso vesijohdon saneeraustyö, jota on tehty Lempäälän ja Pirkkalan välillä tänä vuonna. Kyseessä ei siis ollut putkirikko. Kyseessä on Pirkkalan kunnan teettämä urakka.
– Putkia liitettäessä on lähtenyt ilmeisesti jotain purua liikkeelle ja se on takertunut ensimmäiseen siivilään, joka on Hyrsingissä. Näin on tullut häiriöitä tuon tukkiutuneen kohdan takana koko 10 kilometrin verkoston mitalle, Rasinen sanoi.
Tiistaiaamuna Tampereen Vesi oli korjaamassa vikaa Hyrsingissä.

– Tiedotus on ollut epäonnistunutta. Kun vastuutahoilta, joka kuulemma on Tampereen Vesi, ei asiasta ole kunnolla tiedotettu, laitoimme tietoa paikalliseen Facebook-ryhmään, mikä ei ole ihan se, miten homman pitäisi toimia. Somessa asiat saa omanlaisiaan piirteitä, Rasinen sanoo.
Hän oli ollut yhteydessä myös Pirtevan terveystarkastajaan.
– Totta kai tässä ovat heränneet huolet siitä, voiko vettä juoda. Onko Lempäälä-Pirkkala vesijohtotyössä huuhdeltu putket asianmukaisesti, ennen kuin ne on liitetty verkkoon, Rasinen mietti.