Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PIRKKALASSA ei nähdä tänä kesänä suosittuja muinaismarkkinoita. Kunta päätti peruutuksesta tänään.

Pirkkalan kunta on päättänyt peruuttaa suurimmat kesätapahtumansa koronatilanteen vuoksi. Ensi vuoteen siirtyvät suositut Pirkkalan Muinaismarkkinat, Summer Boom -musiikkitapahtuma ja Meidän Pirkkala -tapahtuma.

Muinaismarkkinoiden tunnelmaan pääsee kuitenkin vielä tämän vuoden elokuussa monipuolisen oheisohjelman myötä.
– Kuntien on noudatettava Aluehallintoviraston ohjeita tapahtumien järjestämisessä. Osallistujamäärärajoitteet ja monet muut tekijät, sekä epävarmuus loppukesän tilanteesta hankaloittavat etenkin isojen tapahtumien suunnittelua. Päätimme siirtää yleisömäärältään suurimmat tapahtumat ensi vuoteen ja mietimme miten pienempiä korvaavia tapahtumia voisi järjestää, kertoo kansliapäällikkö Jaakko Joensuu.

– Siirsimme nyt kokonaan peruutetut tapahtumat jo keväällä elo-syyskuulle aiemmin ilmoitetuista ajankohdista. Poikkeustilanne kuitenkin jatkuu edelleen. Vanhat talot ja pihat -tapahtuma pystytään tämän hetken tiedon mukaan kuitenkin järjestämään 9. elokuuta, kulttuurikoordinaattori Kiti Mäkinen valottaa tilannetta.

Pirkkalan Muinaismarkkinoille pääsee ensi vuonna 10.–11. heinäkuuta– Muinaismarkkinoista on tullut tärkeä osa kesää niin pirkkalalaisille, kuin monille historianharrastajille ja käsityöläisille ympäri Suomen, joten tapahtuman peruuntuminen tältä kesältä on pettymys, toteaa kulttuurituottaja Karoliina Karpiomaa.

Elokuussa on kuitenkin tiedossa monenmoista muinaisohjelmaa Muinaismarkkinoiden henkeen, kuten asiantuntijaluentoja, kädentaitojen kursseja, Uulun Sotkan munasta maailma -esitys kotona nautittavaksi, valokuvanäyttely Reipin museolla, opastettuja kierroksia ja lasten viikinkiseikkailu.

Ohjelmaa järjestetään niin etänä kuin paikan päällä Reipissä ja muualla Pirkkalassa.