Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

MINNA ja Jyrki ennättivät Haikan grillin avajaisten ensimmäisiksi terassivieraiksi perjantaina. Taustalla Pasi Petriläinen (vas.) ja Jani Salmela juhlistivat historiallista hetkeä.

– TÄLLE päivälle saatiin kala-annokseen Toutosen kuhaa ja ahventa, kertoi Jani Salmela, kun Haikan grilli avautui uudelleensyntyneenä viime perjantaina. Keittiömestarin koulutuksen omaava Salmela ja Pirkkalasta lähtöisin oleva ex-kiekkoilija Pasi Petriläinen ovat vastuuyrittäjät hankkeessa, jossa Pulju-nimellä tunnettu kioski Pirkkalan Haikassa sai uuden alun ravintolana.

Viihtyisäksi rakennetulla terassilla Naistenmatkantien varressa vieraili viikonlopun aikana runsaasti väkeä. Itse avaushetki perjantaina oli sateinen ja nikkarit olivat huhkineet viimeiset vuorokaudet pitkiä päiviä, jotta avaus onnistui luvattuun aikaan. Väkeä innostui silti paikalle. Haikan grilliltä saa annoksia mukaan ja terassilla on mukava paistatella päivää.

– Ei ole tainnut ennen olla Puljussa neljää kokkia paikalla, Petriläinen hymyili.

– Tässä on vielä kunnosteltavaa, rakennus on vanha. Katamme jatkossa koko terassin, suunnitteli Petriläinen olkihatussa ja hawaijipaidassaan.

Tämän viikon maanantain ja tiistain grilli on suljettu, kun kevään kestäneen työnteon jälkeen vedetään happea. Keskiviikkona ollaan jo avoinna.

Salmela kertoili, että menun osalta mennään rima korkealla. – Aika moni kalastaja ilmoittautui toimittamaan meille Pyhäjärven kalaa, kun kyselimme sen perään. Täytyy vielä tehdä järjestelyjä asian suhteen, sillä on varmistettava, että kala tulee tänne tuoreena ja kylmäketjun kautta. Pyhäjärvellä ei taida enää olla varsinaisia ammattikseen kalastavia.

Listalta löytyi tiivistetysti puolen tusinaa annosta, mutta mahdollisimman moneen makuun pyritään vastaamaan: on burgeria, lammasmakkaraa, kanaa, kalaa ja kasvisvaihtoehto, jota varten Salmela asetteli terassilla grilliin maukkaan näköistä kesäkurpitsapaistosta.

– Lisukkeiksi on kirkasta perunasalaattia, mukana ei ole mitään uppopaistettua ja majoneesin korvaamme tsatsikilla, Tampereelta keittiömestarin vakanssilta lähtenyt Salmela esitteli linjauksiaan grillin takaa. – Jätin Tampereen työni kokonaan. Keskityn nyt täysin tähän Haikan grilliin.

Haikan kioski oli 70-90-luvulla pirkkalalaisten nyt jo nostalgiseksi muistelun kohteeksi muuttunut tapaamispaikka. Viime vuosien aikana kioskirakennus on palvellut muun muassa käytetyn tavaran liikkeenä ja onpa liikepaikalla myyty myös vedenpuhdistamoja, kunnes uusi huominen koitti.