Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PERUSSUOMALAISTEN Veli-Matti Ahtiainen ihmetteli nettiyhteyden kautta viikko sitten tapahtuneen haja-alueiden vedenjakeluhäiriön takkuillutta hoitoa. Janika Lanne (sd) piti hyvänä ratkaisuna, että kaavoituksen kipukohdat jätettiin strategisessa yleiskaavassa myöhemmin ratkaistaviksi. – Tärkeintä oli päästä nyt yhteisymmärrykseen, Lanne totesi.

Pirkkalan valtuusto hyväksyi maanantaina strategisen yleiskaavan ja loi katseita kunnan isoon talouskuvaan kahden miinusmerkkisen talousvuoden jälkeen.
Etävaltuusto joutui myös huomaamaan haavoittuvuutensa, kun Pirkkalaan iskenyt sähkökatko ajoi iltaseitsemältä osan etäyhteyden päässä olleista valtuutetuista kotoaan Nuolialan koululle.
Kokouksen alussa paikalla oli 12 valtuutettua. Puolen tusinaa kiiruhti koululle tietsikoiden sammuttua.

– Asun Suupankujalla ja sähköt meni koko talosta, kertoi paikalle sännännyt Kati Näsi (LiikeNyt).

Kyseessä oli laaja keskustaa ympäröivien alueiden noin tunnin kestänyt katko, jonka syyksi paljastui myöhemmin kaivinkoneen aiheuttama kaapelirikko.

Nuolialan koululla sähköt toimivat koko ajan, mutta kokous täytyi keskeyttää osan valtuutetuista hävittyä ruudulta. Strateginen yleiskaava hyväksyttiin lopulta ilman äänestystä, vaikka soraääniä kuultiin monesta suusta.


– Hyvin hintelä esitys, leikkimielellä tehty, lyttäsi vihreiden Jutta Jelys kaavan, joka hänen mielestään uhkasi etenkin Pirkkalan erämaisimpia alueita rakentamisella.
Isojen ryhmien  johto, Kokoomuksen Jukka Alamäki, sosiaalidemokraattien Janika Lanne ja vihreiden Arja Rinneaho luonnehtivat kaavaa kompromissiksi, jossa pahimmat kipupisteet lykättiin myöhempään.
Kipupisteitä ovat muiden muassa Toivion seudun sekä Sankilan ja Kirkonkylän seudun rakentamisen laajuus ja aikataulu sekä luontoseutujen, erityisesti Kurikankallion suunnan kohtalo Puskiaisten mahdollisen moottoritien takia.

Lue lisää Pirkkalaisesta ke 10.6.