Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

TÄSTÄ vasemmalle Turriin vai kääntö Lentoasemantielle, on ratikan linjauskysymys Pirkkalan keskustassa. Härmälän reittivalinta vaikuttaa puolestaan siihen, mistä mistä kulmasta ratikkalinja tulisi Tampereelta Partolaan.

Mikäli yleisö saisi päättää, raitiotie kulkisi Härmälään ja Pirkkalaan laajentuessaan ensin Nuolialantietä ja kääntyisi Pirkkalassa lentoseman suuntaan terveyskeskukselle. Seuturatikka teki verkossa yleisökyselyn, jossa tiedusteltiin mielipiteitä niin linjauksesta kuin muista ratikkaan liittyvistä asioista.
Raitiotien laajentaminen Sorin aukiolta Partolaan nähtiin seudun kiireellisimmäksi laajennussuunnaksi. Valtaosa (72 % vastanneista) rakentaisi raitiotien Partolaan 10 vuoden kuluessa.
Pirkkalan ja Härmälän seudun asukkaat olivat kiitettävän aktiivisia vastaajia. Kaikkiaan 686 vastaajasta oli 18 prosenttia Pirkkalasta, joten väkilukuun suhteutettuna Pirkkalasta saatiin huimasti kannanottoja.
Pirkkalassa terveyskeskukselle kulkevaa ratikkaa kannatti noin puolet vastanneista. Suosittu oli myös Turri, jota piti parhaana linjauksena noin joka kolmas asukas.
Härmälässä ratikkalinjaukselle on toisistaan selkeästi poikkeavia vaihtoehtoja.
Vastaajista 62 prosenttia piti Nuolialantietä parhaana reittinä. Valintaa perusteltiin linjauksen varren asutuksella ja työpaikoilla, matkan nopeudella ja omalla liikkumisella.


Messukeskuksen vierestä linjausta kannatti 22 ja hieman eteläisempää Ilmailunkadun jatkoa kulkevaa ratikkaa 17 prosenttia vastanneista.
Se mistä kiskot Tampereen puolella vedettäisiin, vaikuttaa ratikan linjaukseen Partolan läpi: joko tultaisiin Nuolilalantieltä tai sitten Pirkkahallilta päin. Joka tapauksessa ratikka kulkisi Pirkkalan keskustaan Naistenmatkantien vartta suunnilleen nykyisestä Pakkalankulman risteyksestä asti.