Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

YLEISURHEILULLA on imua nuorissa ikäluokissa. Pirkkain yu-koulussa on tänä kesänä yli 160 lasta, mikä on kaikkien aikojen ennätys.

Urheilukentällä keskustassa hypitään hellyyttäviä pituuskaaria, juostaan, joku itkee vähän, ja lopuksi mennään lasten pyynnöstä banaanihippaa.
– Pirkkain lasten yleisurheilukoulu on tänä kesänä ennätyssuosittu. Mukana on 163 lasta, kertoo seuran yleisurheiluvastaava Roosa Malm. Hän on ollut opastamassa pirkkalalaisia lapsia yleisurheilun saloihin jo 16 vuoden ajan.

Pirkkalan kunnanhallituksen on määrä tehdä maanantaina linjaus kuntakeskuksen liikuntatilaratkaisuista, eli ns. Sporttikampuksen toteutustavasta. Vaihtoehtoina ovat kunnan omana investointina tehtävä nykyisen vapaa-aikakeskuksen laajennus ja yksityisen toteuttama Sporttikampus, josta kunta hankkisi liikuntavuoroja ja muita palveluja ostopalvelusopimuksella. Ratkaisu koskee suoraan vain sisäurheilua, mutta liippaa läheltä myös yleisurheilukenttää.

Pormestari Marko Jarva (kok) ehdottaa, että sporttikampusta jatkokehitettäisiin yksityisen hankkeen mallilla. Tällöin järjestettäisiin seuraavaksi avoin kilpailutus, jolla kunta valitsisi keskukselle toteuttajan.

– Yksityinen hanke toteutuisi todennäköisesti kunnan omaa hanketta laajempana ja monipuolisempana ratkaisuna, sanoo elinkeino- ja hankejohtaja Ahti Laakso. Myös talouspohdinta on tärkeässä osassa.

Kuntakeskuksen sisäliikuntatilojen kehittämisellä on sikäli hoppu, että viereisen koulukeskuksen pian alkava saneeraustyö hävittää koulukeskuksen liikuntasalit ja koulut tarvitsevat lisätilaa vapaa-aikakeskukselta.

Kasvavassa kunnassa urheiluseuroilla ja kouluilla on nyt monenlaisia tarpeita. Kun Sporttikampuksen linjaukset sisätilojen suhteen on ratkottu, eteen tulee myös yleisurheilukentän ja monien muiden lajien suorituspaikkojen kohtalo. Kenttä sijaitsee liikuntatalon vieressä. Kunnalla on liikuntapaikkasuunnitelmia myös Loukonlahden suunnalla, mihin on alustavasti kaavailtu jalkapallon ja salibandyn sisähalleja ja kaavassa on varauduttu myös yleisurheilukenttään.

Pirkkain toive olisi yleisurheilun kisatasoisen kentän säilyttäminen ja ratojen päällystysremontti kuntakeskuksessa, jotta kentällä voisi taas alkaa järjestää kilpailuja. Pirkkala on seudun ainut kunta, jossa ei ole nykyisin kilpailutoimintaan sopivaa yleisurheilukenttää.

Lue lisää yleisurheilusta ja liikuntatilaratkaisuista keskiviikon 17.6. Pirkkalaisesta.