Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

– HIENOA olla osa Sankilan historiallista jatkumoa. Olemme yrittäjähenkisiä ja nälkäisiä, sanovat Sankilan kartanon uudet omistajat Sami Ketola ja Karoliina Ahola. Kunta päätti myynnistä maanantaina.  Reipin tilaa seitsemän vuotta pitänyt pariskunta siirtää Reipin palvelut ja eläimet Sankilaan jo ensi kevääksi. Sankila antaa mahdollisuudet moneen muuhunkin. Taustalla tilan 200-vuotias päärakennus.

Pirkkalan kunta päätti maanantaina myydä omistamansa Sankilan tilakeskuksen Reipin tilalta tutulle yrittäjäpariskunnalle Karoliina Aholalle ja Sami Ketolalle. Kauppaan sisältyvät kolmen hehtaarin maat, päärakennus, väentupa, suuri navetta, talli ja muita pienempiä rakennuksia.
– Alamme remontoida Sankilaa heti kesällä. Viimeistään keväällä sesongin alkaessa paikka avautuu vierailijoille ja Reipin palvelut ja eläimet ja muutakin on tarjolla täällä Sankilassa, uudet omistajat kertovat.
He aikovat kehittää Sankilasta kulttuuria, tapahtumia, ravintolapalveluita ja paljon muuta tarjoavan kohteen.
– Alamme nyt laittaa paikkoja kuntoon ja palvelutarjonnassa lähdetään siitä, mihin on kysyntää.
Ensi töihin kuuluu ravintolakeittiön rakentaminen päärakennukseen. Ahola pohtii, että avajaisia voisi pitää jo joulun aikaan, mutta se on vielä epävarmaa - keväällä kuitenkin.
Ideoita riittää: teatteria,  ravintola, konsertteja sekä tietenkin kotieläinpiha, leirejä ja muuta toimintaa, jotka ovat jo Reipistä tuttuja.
– Ei tämä pelkkää kulttuuria tule olemaan. Myös yritysyhteistyö ja -tapahtumat ovat ajatuksissa. Olemme avoimia myös aivan yllättäville avauksille, mitkä eivät ole meidän mieleemme pälkähtäneet. Saa soittaa ja kertoa ideoita, Sami Ketola lisää.