Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PIRKKAIN Niina Kuhlman (vas.) ja Roosa Malm näkisivät Pirkkalan keskuskentän mielellään täysiverisenä yleisurheiluareenana.

Pirkkalan kunnanhallitus ei saanut maanantaina lopullisesti päätetyksi, alkaako keskustaan kaavailtuja uusia liikuntatiloja hoitaa yksityinen yritys vai tuleeko kuntakeskukseen lisää kunnan itse pyörittämää liikuntatilaa nykyisen vapaa-aikakeskuksen malliin.

Se linjasi pormestari Marko Jarvan (kok) ehdotuksen mukaisesti, että sporttikampuksen jatkokehittämistä jatketaan yksityisen hankkeen mallilla. Kunnanhallitus kuitenkin päätti myös, että kunnan oman tuotannon mallia selvitetään yhä rinnalla.
Kuntakeskuksen sisäliikuntatilojen kehittämisellä on sikäli hoppu, että viereisen koulukeskuksen pian alkava saneeraustyö hävittää koulukeskuksen liikuntasalit ja koulut tarvitsevat lisätilaa vapaa-aikakeskukselta.

Yksityisen toteuttama sporttikampus tarkoittaisi, että kunta hankkisi liikuntavuoroja ja muita palveluja ostopalvelusopimuksella.
– Yksityinen hanke toteutuisi todennäköisesti kunnan omaa hanketta laajempana ja monipuolisempana ratkaisuna, sanoo elinkeino- ja hankejohtaja Ahti Laakso.
Omaksi hankittavat urheilutilat tietäisivät investointia kunnan lainapiikkiin. Yksityispohjalla kulut kohdentuisivat myöhemmin vuokrina käyttövuosille.

Ratkaisu koskee suoraan vain sisäurheilua, mutta liippaa läheltä myös yleisurheilukenttää. Osana sisätilojen kehittämistä on pohdittu muidenkin liikuntapaikkojen  sijoittelua vapaa-aikakeskuksen viereen tai Loukonlahteen kaavoitettavaan urheilupuistoon.
– Pirkkalan Pirkkain toive on yleisurheilun kisatasoisen kentän säilyttäminen ja ratojen päällystysremontti kuntakeskuksessa, jotta kentällä voisi taas alkaa järjestää kilpailuja, sanoo toiminnanjohtaja Niina Kuhlman.

Lue lisää ke 17.6. Pirkkalaisen printtilehdestä tai näköislehdestä.