Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

ULLA Helimon takana Vähäjärvem vieressä sijaitseva Vuorenhaan kallionaluslehto on yksi viidestä Pirkkalan luontoalueesta, joita esitetään suojeltavaksi Pirkkalan kunnan luonnon monimuotoisuusohjelmaluonnoksessa.

Pirkkalaan on suunnitteilla viisi uutta luonnonsuojelualuetta. Kunnan nettisivuilla on parhaillaan nähtävillä luonnos Pirkkalan luonnon monimuotoisuusohjelmaksi, jossa esitetään suojeltavaksi Vuorenhaan kallionaluslehto Vähäjärven itäpuolella, Pyramiitinnotkon-Saukonvuoren alue Toiviossa, Vähälammi Sikojoen kosteikkoalueella, Jasperinojan laakso kaasulinjan lähellä sekä Haikan kartanopuisto Kirkkokadun vieressä.
Pirkkalassa on selkeästi vähemmän luonnonsuojelualueita kuin naapurikunnissa. Pirkkalassa kunnan omistamasta alueesta on tähän mennessä suojeltu noin 25 hehtaaria, mikä on noin 1,6 prosenttia pinta-alasta.Koko kunnan alueesta on suojeltu 47 hehtaaria eli noin 0,4 prosenttia.
– Tavoitteena on, että Pirkkalassa kaksinkertaistettaisiin luonnonsuojelualueet vuoteen 2030 mennessä, sanoo ympäristötarkastaja Ulla Helimo Pirkkalan kunnasta. Helimon mukaan luonnonsuojelualueita tarvitaan luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi.

– Monimuotoisella luonnolla on tärkeä tehtävä toimia puskurina ja auttaa ihmistä ilmastonmuutokseen sopeutumisessa.
– Ilmastonmuutos on todellisuutta ja pahenee kaiken aikaa. Sen mukanaan tuomista haasteista ihminen selviytyy paremmin monimuotoisen luonnon ja hyvinvoivien ekosysteemien, kuten metsien, järvien ja peltojen avulla, Helimo sanoo.

Pirkkalan kunnan luonnon monimuotoisuusohjelman luonnos on luettavissa kunnan nettisivuilla osoitteessa pirkkala.fi. Sitä voi kommentoida keskiviikkoon 24.6. saakka.

Lue lisää keskiviikon 24.6. printti-Pirkkalaisesta tai netti-Pirkkalaisesta.