Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

LC PIrkkala/Pirkattarien presidentti Johanna Kyckling (vas.) ja jäsenjohtaja Anita Ranta (oik.) luovuttivat viime viikolla Pirkkalan etsivälle nuorisotyölle rahalahjan, jonka avulla nuorille voidaan tarjota elämyksiä ja ilonaiheita. Lahjan vastaanotti etsivä nuorisotyöstä Heidi Marjomaa-Mikkola.

Koronapandemian aiheuttama poikkeustila on lisännyt selvästi etsivän nuorisotyön tarvetta Pirkkalassa.
– Esimerkiksi koulupudokkaita on nyt aiempaa enemmän, kertoo etsivän nuorisotyön työntekijä Heidi Marjomaa-Mikkola Pirkkalan kunnasta.
– Kaikilla etäopiskelu ei onnistu ja koulutuksen ulkopuolelle voi tipahtaa helposti. Opiskelun keskeyttäneitä on paljon.
Koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolelle, syrjäytymisvaaraan, voi joutua myös muista syistä.
Opiskelupaikka on voinut jäädä saamatta, kesätöistä ei ole tietoa, palkkatyönäkymät ovat huonot, valmistuminen on siirtynyt koronan vietyä käytännön harjoittelupaikat, tai nuorella voi olla päihde-, velka- tai terveysongelmia.
Nuoren niin halutessa apua ja tukea voi löytyä etsivästä nuorisotyöstä.

– Tarjoamme nuorille yksilöllistä ohjausta juuri heille sopivien palveluiden pariin, kertoo Marjomaa-Mikkola.
–  Se voi olla koulupaikka, työpaikka, sosiaali- tai terveyspalveluita, harrastuksen etsimistä, Marjomaa-Mikkola luettelee.
– Samalla etsimme syitä nuoren ongelmiin.

Lue lisää keskviikon printtilehdestä tai nettilehdestä.