Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PIRKKALAN asukasluku kipuaa ensi vuonna 20 000 rajapyykkiin, mikäli kasvutahti jatkuu suunnilleen alkuvuoden kaltaisena. Arkistokuva viime kesän Meidän Pirkkala -tapahtumasta.

Pirkkalan asukasmäärä on muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen kääntynyt ripeämpään kasvuun alkuvuonna. Pirkkalan asukasluku oli kesäkuun lopussa 19 764. Kasvua on ensimmäisen vuosipuolikkaan aikana tullut 144 hengen verran. Vilkkain kasvukuukausi oli kesäkuu.

Pirkkalassa syntyi tammi-kesäkuussa 89 henkeä ja kuoli 44, joten ns. luonnollinen väestönlisäys oli 45 henkeä. Kotimaan muuttoliike kasvatti Pirkkalan väkimäärää 85:llä.

Väestönlisäyksen vauhti oli hiukan suurempaa kuin viime vuonna, mutta selkeästi ripeämpää kuin mihin muutamien viime vuosien aikana on totuttu. Vuonna 2017 Pirkkalan väkimäärä kasvoi koko vuonna vain 75 asukkaalla ja 2018 yhteensä 126 hengellä.

Nyt alkuvuoden kasvu lupailee lähes 300 uuden asukkaan lisäystä tänä vuonna. Näin ollen 20 000 asukkaan maaginen raja voisi rikkoutua jo ensi vuonna.