Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Kotimuseo Metsärinteessä Aniassa pääsee tutustumaan kanalaan ja sen asukkeihin, kiinalaiseen taiteeseen ja maistelemaan mustaamakkaraa entisen mustamakkaratehtaan tiloissa. Oppaina ovat Sinikka ja Pekka Vihmari.

Pirkkalassa järjestetään tulevana sunnuntaina taas suosittu Vanhat talot ja pihat -tapahtuma.
Kymmenen kohdetta on avoinna tutustumista varten. Niissä voi kierrellä halunsa mukaan pyöräillen, autolla tai lähteä mukaan kunnan maksuttomalle bussikierrokselle.
Useissa kohteissa on tarjolla kahvia, makeaa ja suolaista suupalaa ja ohjelmaa.
Kotimuseo Metsärinteessä voi ostaa mustaamakkaraa, jota on aikanaan valmistettu talon pihapiirissä olevassa rakennuksessa. TY Toivon talolla tarjotaan jauhelihakeittoa ja muuta hyvää.
Tarjontaan kohteissa kuuluvat myös paikallinen opastus ja taide-elämykset. Esillä on niin perinteisten paikallisten taiteilijoiden töitä, pop up -näyttelyitä kuin hyötytietoa.
Villa Tilkussa Majaniementiellä on akvarellimaalaukseen ja vanhojen ikkunoiden kunnostukseen liittyviä työnäytöksiä ja koirapalvelu Taidogas esittäytyy.
Pappilan väentuvalla harrastetaan perinnevuolentaa, Reipissä muinaisviikkojen kurssit ja muinaiskylä värittävät päivää.
Vielä vähän aikaa päiväkotina toimivaa Kyöstin päiväkodin päärakennusta esittelee Kyöstin sukuun kuuluva opas.

Pirkkalan vanhat talot ja pihat su 9.8. klo 10-17.

Mukana Allan Salon Ateljee Heikkiläntie 125 (oppaat paikalla), TY Toivon talo Kranaatinmäentie 94 (kahvila ja taidenäyttely, opastusta), Reipin museo Museotie 9 (opas paikalla), Lennu Juvelan mökki Kierikantie 10 (opas Helena Lindqvist paikalla), Villa Tilkku Majaniementie 4 (Pop up -taidenäyttely ja -kahvila, myynnissä mm. taidekortteja, hunajaa ja pihkavoidetuotteita, työnäytöksiä, Koirapalvelu Taidogas esittäytyy klo 11-15, Hyrsingin koulu Sorkkalantie 368 (opas Pirkko Veiranto paikalla, Museokoti Mummola Jokelantie 11 (kahvila, vanhoja esineitä, Liisa Ilo opastaa), Pappilan väentupa Pappilantie 65 (Sirpakan pop up -kahvila, perinnevuolentaa, opastusta), Kotimuseo Metsärinne Anian rantatie 1138 (mustaamakkaraa, kahvia, kanala, kiinalaisen kuvataiteen näyttely, opastusta), Kyöstin kartanon pihapiiri Kyöstintie 4  (Markku Hakala opastusta valokuvin ja kerrottuna, ei pääsyä sisätiloihin). Lisätiedot tuoreen Pirkkalaisen sivulta 7 tai kunnan nettisivuilta.