Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

SEIKKAILIJAJOUKKUE Huskyjen kesäleirillä mitattiin itse tekemällä Secchin levyllä Pyhäjärven näkösyvyyttä tähän tapaan. Kuva: Hanna Hellman

Partioon haluavien uusien partiolaisten ilmoittautuminen on Pirkkalassa avoinna vielä lauantaihin asti.

Monelle saattaa partiosta tulla mieleen vain sudenpennut ja solmut.
– Niitäkin partiossa on, mutta myös hurjan paljon muuta, kertoo Pirkkalan Sotkapoikien lippukunnanjohtaja Matti Ylitalo.
Lastensa mukana partiotoimintaan mukaan tullut Ylitalo yllättyi kuinka monipuolista tekemistä partio tarjoaa.
– Kyllä sitä alkuun mietti, että mitenkähän aikuisiällä pääsee touhusta kärryille, mutta partioväki on ollut aina valmis auttamaan.
Partion uusi kausi on alkanut uusien ilmoittautumisilla. – Tänä vuonna se tehdään kokonaan verkossa. Tarkemmat ohjeet löytyvät meidän uusilta verkkosivuilta, kertoo  Pirkkojen lippukunnanjohtaja Inka-Tuuli Pyykönen.

Partiossa jatkavien ilmoittautumiset ovat olleet auki kesän.

Pirkkalassa partio on kasvanut samaa tahtia nopean asukasluvun kasvun kanssa. Se on tuonut lippukunnille haastetta siitä miten saadaan kaikki halukkaat mukaan toimintaan. Onneksi viime vuosina mukaan toimintaan on tullut uusia vaeltajia ja aikuisia aloittamaan uutta harrastusta tai jatkamaan nuorempana keskeytynyttä partiopolkua. Apua tarvitaan tänäkin syksynä, erityisesti nuorimpien partiolaisten eli sudenpentujen eli 7-9 –vuotiaiden ja seikkailijoiden eli 10-12 -vuotiaiden ryhmien kanssa.

 –  Uusien ilmoittautumisissa voi aikuinenkin aloittaa harrastuksen. Partiossa on tilaa ja mahdollisuuksia tehdä asioita yhdessä ja on aivan loistava tapa irrottautua arjesta, sanovat Pyykönen ja Ylitalo kuin yhdestä suusta.

Uusien ilmoittautumiset 15.8. asti verkossa: partiopirkkalassa.fi

 Partio Pirkkalassa
- Kaksi partiolippukuntaa: Pirkkalan Pirkot ja Pirkkalan Sotkapojat.
- Kummassakin jäseniä yli 200, joten retkillä ja leireillä porukkaa riittää ja ruokaa kuluu.
- Toimintaa on kaikenikäisille vauvasta vaariinItsenäisesti partion voi aloittaa sinä vuonna kun täyttää 7 vuotta. Alle kouluikäiset voivat harrastaa perhepartiota yhdessä oman aikuisen kanssa.
- Ryhmiä on yli 30.
- Facebook:  partiopirkkalassa
- Instagram: @partiopirkkalassa