Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

ANTTI Sankila (93) vieraili synnyintilallaan. Takana sivurakennus, jossa asuivat 1930-luvulla hänen isovanhempansa Herman ja Lydia Sankila. Herman oli alunperin nimeltään Kataisto, mutta otti käyttöön Sankila-nimen ostettuaan tilan.

Sankilan kartanolla nähtiin iloisia ilmeitä, kun siellä 1927 syntynyt, nykyisin Espoossa asuva Antti Sankila saapui talolle verestämään vanhoja muistoja.
Hän on Lauri ja Elli Sankilan ainut lapsi. Antin isoisä Herman Kataisto osti Sankilan 1881 ja otti nimekseen Sankila tilan mukaan.
Antti Sankila jätti synnyintalonsa yhdeksänvuotiaana 1935, kun perhe joutui myymään tilan pula-ajan mainingeissa.
– Muistan, että pihalla pidettiin iso huutokauppa.
– Myynnin taustoista äitini vihjaili, että isälleni oli suositeltu sijoitukseksi puusepänliikettä Järvenpäässä. Hän pääsi osakkaaksi takaamalla yrityksen velkoja. Sitten tuli iso pula-aika. Talo myytiin vapaaehtoisella kaupalla.
Sankilan ostivat Martti ja Hilkka Sasi. Heidän jälkeensä talo oli kymmenisen vuotta kunnan omistuksessa ja sen kohtalo epäselvä. Kunta sai oston yhteydessä myös runsaasti maata, joille on tällä vuosituhannella kaavoitettu runsaasti muun muassa yritystontteja.

Tänä vuonna kunta myi Sankilan pihapiirin rakennukset lähimaineen Sami Ketolalle ja Karoliina Aholalle, Reipistä tutulle yrittäjäpariskunnalle.
– Olen tavattoman iloinen, että te tulitte omistajiksi, koska nyt tiedän, mikä on Sankilan tulevaisuus, 93-vuotias Antti Sankila kiitteli.
Uudet omistajat teettävät Sankilassa nyt remonttia.
– Avaamme toiminnan Sankilassa keväällä. Tarkoitus on jatkaa myös Reipin tilalla kolme vuotta vuokrasopimuksemme loppuun. Kotieläinpiha siirtyy kuitenkin jo keväällä Sankilaan, Karoliina Ahola kertoi.

Lue lisää Pirkkalaisesta ke 19.8.