Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

SYYSLOMAN jälkeen Inka Willberg (vas.), Mei Anttila, rehtori Mikko Salkinoja, Tuure Mononen ja Jonathan Tammi sekä koko Kirkonkylän koulun muu väki muuttavat kahdeksi vuodeksi taustalla näkyviin väistötiloihin.

– On haikeaa jättää kivikoulu, miettii Mei Anttila. Kolmasluokkalainen Mei ja koko Kirkonkylän koulun väki muuttaa syysloman jälkeen väistötiloihin, jotka odottavat jo lähes valmiina koulun urheilukentän paikalla.
Edessä on kaksi vuotta kestävä evakko, jonka aikana 1950-luvun alussa valmistunut  kivikoulu saneerataan ja uusi koulurakennus rakennetaan. Ennen rakennustöiden alkua kivikoulun asuntolasiipi, laajennusosa ja nykyinen liikuntasali puretaan.

– Koulun uudisosa rakennetaan kivikoulun viereen asuntolasiiven paikalle. Betonirakenteiseen rakennuksen ulkoseinät tehdään hirrestä. Uudisrakennus sopii hyvin tähän ympäristöön. Meidän hieno piha-alue säilyy entisellään, kertoo rehtori Mikko Salkinoja.
Vuonna 1887 rakennettu vanha puukoulu ja vanha punainen kirjastotalo saneerataan uuden koulun rakentamisen jälkeen.

Lue lisää ke 19.8. printti-Pirkkalaisesta tai näköislehdestä.