Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

ISO-Naistenjärven laavulla on lauantaina, Suomen luonnon päivänä, luvassa Pirkkalan ympäristöyhdistys Pyyn tarjoamat nokipannukahvit. Anni Hautakangas on ikuistanut Iso-Naistenjärven tunnelmaa tähän otokseen, jolla hän osallistuu Pirkkalaisen tämän kesän kuvakisaan.

Edessä on kesän viimeinen viikonloppu, ja sääennusteet lupaavat mukavia kelejä ulkoiluun ja tapahtumissa vierailuihin. Jälkimmäisiä on Pirkkalassakin tarjolla useita.

Reipin muinaiskylä avaa porttinsa kaikille muinaisaikojen elämästä kiinnostuneille kello 11 ja 17 välisenä aikana. Tuolloin voi käydä katsomassa, miten Muinaisaikayhdistys Birckalaisten muinaiskylä-hanke on kesän aikana edistynyt. Luvassa on myös työnäytöksiä, tuotemyyntiä, ohraleipäsiä ja lättyjä. Paikalla on myös Birckalan kaarti, yhdistyksen taistelujaosto sekä Pirkkalan muinaismarkkinoilta tutut Mystikko ja Loihtija.

Samaan aikaan ovat avoinna myös muinaiskylän vieressä sijaitsevat Reipin tila kotieläimineen ja pihabistroineen sekä Reipin museo.

Lauantaina vietetään myös Suomen luonnon päivää. Sen kunniaksi Pirkkalan ympäristöyhdistys Pyy tarjoaa nuotiokahvit Iso-Naistenjärven laavulla kello 15-17. Samalla voi esimerkiksi tutkailla kartasta lähiseudun retki- ja polkureittejä sekä lähelle suunnitellun valtatie 3:n moottoritielinjausta.

Pirkkalan Teboililla avataan lauantaina uusi hampurilaispaikka, mitä juhlistetaan elävällä musiikilla, taikuuksilla ja muun muassa pomppulinnalla. Avajaisissa esiintyy kello 14 aikaan suomirockyhtye Kormus. Lisäksi kuullaan Rock & Rolls Cover Bandiä. Paikalla nähdään myös Riesa-Pelle taikatemppuineen.

Pirkkalan naapurissa Härmälänrannassa Elotulet leimuavat kesän päättyminen merkeissä lauantai-iltana. Kaikenikäisten piknik-tapahtuma pidetään Härmälänrannan tenniskentän puistossa kello 18-21.30. Kello 21 nähdään Flamman tulishow. Härmälän Martat myyvät muurinpohjalettuja ja asukasyhdistyksen grilli on kuumana kello 18 lähtien.

Sunnuntaina Pirkkalan seurakunnan Pihlajaniemessä soi rock, kun perinteinen Pihlisrock järjestetään siellä jo 30. kerran. Päihteetön, ilmainen ja kaikille avoin tapahtuma tarjoaa live-musiikkia kahdella lavalla kello 16.30-22.