Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Asukkailla on mahdollisuus osallistua uuden linjaston suunnitteluun 18.9. saakka. Ajatuksiaan voi kertoa yksityisesti karttapalvelussa tai julkisesti Nysse.fi -sivustolla. Kuvassa linjan 1 uusi ehdotettu reitti vuoden 2021 syksystä alkaen.

Pirkkalan koko nykyiselle bussilinjastolle suunnitellaan merkittävää uudistusta vuoden 2021 syksystä lähtien. Uudistuksen myötä linja 1 ei enää kulkisi lentoasemalle, vaan siitä muodostuisi yksi Kyöstiltä Haukiluomaan kulkeva linja. "Sivukoukkauslinjat" 1A, 1B ja 1C poistuisivat ja ne korvattaisiin itsenäisillä linjoilla. Takamaalle ja Vaittiin kulkisi linja 14  (Vaitti - Suuppa Kurikka - Lentävänniemi) ja lentoaseman liikenne suunniteltaisiin erikseen esimerkiksi kutsuohjattuna palveluna. Lentoaseman Tredulle pääsisi linjalla 63.

Muutokset liittyvät Nyssen palvelukokonaisuuden uudistukseen, kun raitiotie liitetään tuolloin joukkoliikenteeseen.
Pirkkalan linjastoa halutaan tarkastella uudelleen matkustajamäärien kasvun vuoksi.
Uusia linjoja ei ole lyöty vielä lukkoon, vaan asukkailla on mahdollisuus osallistua uuden linjaston suunnitteluun 18.9. saakka. Ajatuksiaan voi kertoa yksityisesti karttapalvelussa tai julkisesti Nysse.fi -sivustolla.
Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta tekee lopullisen päätöksen linjastouudistuksessa kuluvan syksyn aikana.
Suunnitelmien mukaan nykyisistä linjoista linja 1 ei kulkisi Tampereella enää jatkossa Taysin suuntaan, vaan sen bussit kääntyisivät Koskipuistosta kohti Keskustoria ja päätepysäkkiä Haukiluomassa.
Linjan 11 vuoroilla halutaan parantaa Härmälän työ- ja koulumatkaliikennettä.
Linja 14 ei kulkisi jatkossa enää Pereen kautta, vaan se siirtyisi palvelemaan yhteyksiä Kurikasta, Linnakorvesta ja messukeskuksesta Pirkkalaan ja Tampereelle.
Pereellä alkaisi liikennöidä linja 16, joka tarjoaa yhteyden Toivion, Partolan, Pereen ja Suupantorin välillä myös viikonloppuisin.

Lue lisää printti-Pirkkalaisesta ja joukkoliikenne.tampere.fi