Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PARTOLAN kenkätehtaan tontille on tehty kaavaluonnos, joka mahdollistaisi kahden 7-kerroksisen talon ja rivitalojen rakentamisen asumiskäytössä olevan vanhan kenkätehtaan viereen. Uusien kerrostalojen julkisivuvaatimus on punatiili, vaikka talot tässä havainnekuvassa näyttävätkin ruskealta.

Tuore kaavaluonnos esittää, että Partolan kenkätehtaan tontille mahdollistetaan yhden tai kahden 7-kerroksisen talon sekä rivitalojen rakentaminen. Aloite on peräisin As Oy Pirkkalan Partolanhovilta, eli taloyhtiöstä, jonka asunnot on saneerattu vanhaan kenkätehtaan tiloihin.  Kumppanina taloyhtiöllä on rakennusliike.
Kaavaluonnos esittää rakennusoikeudeksi kerrostaloille 5000 kerrosneliötä ja rivitaloille 1200 kerrosneliötä. Kenkätehtaan nykyisen asuintalon laajuus on 4200 kerrosneliötä.
Kaavaluonnoksessa evästetään, että kerrostalojen korkeus jää nykyisen kenkätehtaan korkeuden alle ja niiden kattoja on käsitelty siten, että vaikutelma kevenee yläkerroksia kohden.

Yhdyskuntalautakunta päätti asettaa kaavaluonnoksen julkisesti nähtäville mielipiteiden jättämistä varten.