Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

KOLMOSTIEN liikennettä halutaan sujuvoittaa joko Pirkkalan metsäalueen läpi kulkevalla uudella moottoritiellä (Vaihtoehto 1) tai parantamalla nykyistä väylää välillä Kulju - Pirkkalan liittymä. Toinen suuri Pirkkalaan linjattu väylä on kehä 2-tie.

Pirkkalan läpi vuosikausia kaavailluiden kahden suuren tieyhteyden valmistelut etenevät. Kyseessä ovat Valtatie 3:n parantaminen ja ns. kakkoskehätien rakentaminen.
Helsingistä saapuva ja Tampereen läpi kulkeva Valtatie 3 kulkee nykyisen Lakalaivan kautta. Hankkeilla on uudistus, jossa ykkösvaihtoehtona on ns. Puskiaisten oikaisu Kuljusta Pirkkalan läpi Pirkkalan ohitustielle, mihin uusi tie saapuisi Linnakallion yritysalueen viereen. Se olisi tasoltaan moottoritie.

Toisena vaihtoehtona on kolmostien parantaminen nykyisellä paikallaan, mikä tarkoittaisi muun muassa lisäkaistojen rakentamista Härmälän ja Pirkkalan osuudella Sarankulmassa ja Lakalaivaan.
Kakkoskehä olisi nykyisin jo Hervannasta Sääksjärvelle kulkevan tien jatke. Sille on Pirkkalassa kaksi vaihtoehtoista reittiä: tie kulkisi joko Pulkajärven pohjois- tai eteläpuolta. Kakkoskehä on määrä jatkaa Kangasalle asti.
Pirkkalan osuudelle on suunniteltu yksi eritasoliittymä paikkaan, jossa kakkoskehä ja Puskiaisten moottoritie kohtaavat. Tien varsille tulisi yritysrakentamista.

Ympäristövaikutusten arviointiohjelma (YVA-ohjelma) oli nähtävillä syys-lokakuussa 2019. Ely-keskus järjestää kaikille avoimen arvioinnin työpajan tiistaina 29.9. Sääksjärven koululla, mikäli koronatilanne ei sitä estä.
Tilaisuudessa käsitellään yhdessä YVA-menettelyn tarkentuneita vaihtoehtoja ja arvioidaan niiden vaikutuksia, monista näkökulmasta.
Tämänhetkisen näkemyksen mukaan YVA-selostus on nähtävillä vuoden 2021 alusta.

Avoin työpaja Valtatie 3:n parantamisesta välillä Lempäälä-Pirkkala Sääksjärven koululla ti 29.9. klo 17.30.