Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PIKAVAUHTIA golfhuipulle noussut pirkkalalainen Sami Välimäki (vas.) on ottanut caddie Väinö Viitaharjun kanssa sunnuntaista asti tuntumaa New Yorkin lähellä sijaitsevaan Winged Footin golfkenttään.  US Open alkaa huomenna torstaina.

Pirkkalalainen Sami Välimäki tavoittelee historiallista menestystä huomenna alkavassa golfin major-turnauksessa US Openissa lähellä New Yorkia. Kentällä lähimpänä tukena on caddie Väinö Viitaharju, vahvasti pirkkalalaistaustainen hänkin.
Kyseessä on kisa, jossa on mukana maailman ehdoton huippukaarti.
– Tavoite on pelata kokonaisvaltaisesti hyvät neljä kierrosta ja olla sunnuntaina kisaamassa voitosta, Välimäki sanoo arkailematta.
US Openissa on tätä ennen kilpaillut suomalaisista vain Mikko Ilonen. Kisassa jatkaa kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen enää 60 parasta.
Välimäen kanssa samoihin tiiboxeihin astelee huomenna sellaisia golflegendoja kuin Tiger Woods, Rory McIlroy sekä maailman nykyinen kärki Dustin Johnsonin ja Jon Rahmin johdolla.
– Itselläni ei ole ollut oikeastaan esikuvaa golfuralla. En lähde sinne ihailemaan ketään, Pereellä vuoden asustellut Välimäki sanoo.

Välimäen caddienä elokuussa aloittanut Väinö Viitaharju on Golf Pirkkalan kasvatti, joka pisti oman huippu-uransa sivuun ja satsaa nyt täysillä Välimäen tukemiseen.
Yhteistyön aikana kisatulokset ovat olleet mainioita.
– Näkyvin tehtäväni on tietysti Samin bägin kuljetus. Mittaan lyöntietäisyydet, keskustelemme mailavalinnoista ja olosuhteista.
– Joskus Sami sanoo heti, mikä on oikea maila, joskus funtsimme sitä yhdessä. Avainjuttu on luottaa valintaan sataprosenttisesti.
– Hyvin on mennyt. Sami on parhaita kavereitani jo kymmenen vuoden takaa.
– Kentällä fokuksemme on täysin kilpailemisessa. Sieltä lähdettyä Sami osaa rentoutua. Pelaamista ei ole hyvä pohtia koko ajan.
Molemmat majoittuvat omiin huoneisiin, kun ollaan hotellissa. Espanjan Valderramassa tarjolla oli yhteinen isompi huoneisto.
– Oli mukava laitella ruokaa kimpassa. Meillä oli myös ekaa kertaa mukana pleikkari.

US Openissa on mukana myös Välimäen valmentaja Timo Karvinen.

Lue lisää printti-Pirkkalaisesta ke 16.9. ja oheisesta näköislehdestä.