Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

MEDIAN loisteessa. Valokuvaaja Leo Hynninen (vas.) otti keskiviikkona vapaa-aikakeskuksen käytävällä potretit PJK:n liigamiehistöstä. Kuvattavana Ville Halme.

PJK aloittaa futsal-liigan sunnuntaina Jyväskylässä Riemua vastaan. Ensimmäinen kotipeli viikon kuluttua sunnuntaina on heti herkullinen paikallisvääntö Ilvestä vastaan.

Pirkkalalaisjoukkue nousi liigaan, kun korona keskeytti sarjat keväällä ja liiga päätettiin laajentaa 14 joukkueen sarjaksi. Liigaan kipusi kaksi Ykkösessä kärkisijoilla ollutta joukkuetta, mutta ketään ei pudotettu liigasta.

– Kaikista tuntuu todella hyvältä päästä pelaamaan pitkän koronatauon jälkeen. Sarjapaikan säilyttäminen on minimivaatimus, mutta kun tavoitteista puhutaan niin toki play off -peleihin halutaan, toteaa joukkueen kapteeni Miikka Mörö.

Valmentaja Antti-Petteri Mäkinen pelasi vielä viime vuonna, mutta on nyt laittanut pelikengät narikkaan ainakin korkeimman sarjatason osalta.

– PJK lähtee liigaan haastajan roolissa. Ennakkoon kovimpia ovat KaDy Jyväskylästä, Akaa Futsal sekä pohjoisen joukkueet Kemi ja Tornio.

PJK pelasi toissavuonna liigassa ja nousi nyt siis yhden divarikauden jälkeen takaisin. Joukkue jatkaa tutulla miehistöllä pienin muutoksin.

Ville Halme (20) on PJK:n omia kasvatteja pikkujuniorista asti. – Ykkösessä peli oli fyysistä, kun liigassa se on teknisempää. Uskon, että liiga sopii meille sikäli jopa paremmin.

Koronan varotoimet värittävät kauden alkua. PJK täyttää kotipeleissä katsomossa vain joka toisen rivin ja seurueiden väliin jätetään tyhjiä penkkejä.

Toiminnanjohtaja Jussi Jokilampi kertoo, että katsojille on tarjolla ilmaisia kasvomaskeja, mikäli sellaista halutaan käyttää. Turvavälit on hyvä muistaa muuallakin kuin katsomossa, esimerkiksi lippua ostettaessa. Käsidesiä on tarjolla eikä tapahtumiin tietenkään pidä lähteä, jos tuntee infektion oireita.

– Näillä toimin Pirkkalan vapaa-aikakeskuksen katsomoon mahtuu 150 henkeä. Uskon, että kun ensimmäinen kotipeli on Ilvesta vastaan, niin se kiinnostaa.

Ennen kotiavausta PJK kohtaa toisessa vieraspelissään vielä Akaa Futsalin ensi keskiviikkona.

PJK - Ilves FS, futsal-liigan kotiavaus Pirkkalan vapaa-aikakeskuksessa su 27.9. klo 16.