Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

SUUPANNIITYN koululla eli entisellä Suupan yläasteella on todettu koronatartunta ja 60 koulun oppilasta ja opettajaa on asetettu karanteeniin.

Suupanniityn koulussa on todettu koronatapaus. Maanantaina tarkentuneen tiedon mukaan 60 oppilasta ja opettajaa on asetettu karanteeniin. Muiden osalta koulunkäynti jatkuu normaalisti.

Tilanteesta kerrottiin sunnuntai-iltana oppilaiden vanhemmille Wilma-viestillä ja tiedotettiin myös kunnan verkkosivuilla. Terveydenhuollon henkilöstö ilmoitti karanteenista altistuneille tartuntatautilain mukaisesti.

– Meillä ei ole vielä sen tarkempaa tietoa, mistä tartunta olisi voinut tulla, kertoo pormestari Marko Jarva.

Altistuksen takia Pirkkalassa ei Jarvan mukaan oteta käyttöön mitään muita varotoimia eikä se olisi lain mukaan mahdollistakaan.

Pirkkalan hyvinvointilautakunta kokoontui sunnuntai-iltana kello 20 päättämään poikkeuksellisista opetusjärjestelyistä karanteenin vuoksi. Päätösesityksen mukaan altistuneet siirtyivät etäopetukseen maanantaista alkaen. Etäopetukseen siirtyi myös joitakin oppilaita, joita ei ole määrätty karanteeniin. Altistuneet siirtyvät takaisin lähiopetukseen, kun tartunnan vaaraa ei enää ole.

Perusopetuslain muutos mahdollistaa, että opetuksen järjestäjä eli tässä tapauksessa Pirkkalan kunta voi tartuntatautilain mukaisen päätöksen jälkeen siirtyä omalla päätöksellään väliaikaisesti poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin, mikäli opetusta ei voida järjestää turvallisesti lähiopetuksena ja se on opetuksen järjestämiseksi välttämätöntä. Lailla turvataan perusopetuslain mukaisen opetuksen turvallinen järjestäminen syyslukukaudella 2020.
Poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin siirtyminen edellyttää paikallisen tai alueellisen tartuntatautiviranomaisen tekemää päätöstä. Päätös edellyttää alueellisen tai paikallisen tartuntatautitilanteen arviointia.
Hyvinvointilautakunta päätti, että väliaikaisiin poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin ja etäopetukseen siirrytään enintään kuukauden ajaksi ja toimenpiteet lopetetaan heti, kun tartunnan vaaraa ei enää ole.