Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PIRKKALAN on rakennettava vapaa-aikakeskuksen yhteyteen lisää liikuntatilaa. Nyt pohditaan, tulisiko sinne yksityinen Sporttikampus vai jatkettaisiinko kunnallisen liikunnan pohjalta nykymallin..

Pirkkalan päättäjien on määrä linjata tänä syksynä, tuotetaanko kuntakeskuksen laajenevat liikuntapalvelut jatkossa yksityisellä mallilla vai kunnan toimesta.

Sporttikampusta voisi pyörittää yksityinen yritys, jolta kunta ja muut käyttäjät ostaisivat käyttövuorot ja muut palvelut. Yritys myös omistaisi jatkossa tilat. Se ostaisi nykyisen vapaa-aikakeskuksen itselleen.
Toinen vaihtoehto on rakentaa lisätilaa nykyisen vapaa-aikakeskuksen viereen perinteiseen tapaan kunnan omana hankkeena.

Kunta on käynyt sporttikampuksen toteuttamisesta yritysten kanssa hankintalain edellyttämää markkinavuoropuhelua.
– Kuntien hankintatoimisto Kuha sai 17 yhteydenottoa. Näistä on erikseen tavattu neljä tahoa, jotka kykenevät toteuttamaan ja joilla on aiempaa kokemusta sporttikampuksen tyylisen suuren kokonaisuuden rakentamisesta, kertoo Pirkkalan elinkeino- ja hankejohtaja Ahti Laakso.

Kunnan tämänhetkinen omien liikuntavuorojen tarve on noin 6000 tuntia vuodessa lähinnä viereisen koulukeskuksen liikuntatunteja varten sekä erityisryhmille. Nykyinen koulukeskus puretaan pian eikä uuden yhteyteen tule liikuntasalia.

Sekä uuden koulukeskuksen että liikuntatilojen on oltava valmiina 2024. Koko koulukeskus, sisältäen alakoulun, Suupanniityn yläkoulun ja varhaiskasvatuksen, nojaa silloin liikuntatarpeissaan vapaa-aikakeskukseen.
Pelkästään tätä kunnan päiväkäyttöä varten on laskettu tarvittavan toinen yhtä suuri sali kuin vapaa-aikakeskuksella nyt on. Se on keskustan liikuntatilojen laajentamisen miminivaatimus.
– Yksityisen hankkeen osalta on kysymys, mitä lisäarvoa yksityinen toteutus voi tuoda tällaiseen minimimalliin, Laakso sanoo.


Laakson mukaan tuo lisäarvo voisi tarkoittaa kunnan toteutusta monipuolisempaa hanketta, uusia hyvinvointi- ja liikuntapalveluja, uusia lajeja ja monipuolisempaa iltakäyttöä.
Pirkkalaisen tekemä tiedustelu Pirkkalan suurimmille poliittisille ryhmille kertoo, että sekä yksityisellä kampuksella että liikuntatilojen pidolla kunnan omistuksessa voi olla kannattajansa, kun asiasta tehdään pian päätöksiä.

Lue lisää Pirkkalaisesta ke 30.9.